Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев се справи с Берое при набор 2001 и е на 1/4 финал за Купата

Ботев победи с 2:1 Берое в 1/8-финален мач от турнира за Купата на БФС при набор 2001. По този начин “канарчетата” се класираха за 1/4 финалите. Двубоят се игра на един от естествените терени на базата в “Коматево” и бе изгледан от над 150 зрители. Най-активен от страна на “жълто-черния” тим бе Кристиан Добрев, който освен че реализира и двете попадения за ботевистите, бе замесен в почти всички опасни положения пред вратата на “заралии”.

Още в 3-ата минута Добрев остана очи в очи със стража на “зелените”, но ударът му попадна право в тялото на вратаря. В 10-ата минута Кристиан Добрев получи топката по дясното крило, премина през няколко защитника на старозагорци и стреля, вратарят спаси, но топката отново попадна в Добрев, който с топовен шут я прати в мрежата за 1:0. В 15-ата минута гостите организираха интересна атака, но тя завърши с неточен удар. 5 минути по-късно удар от границата на наказателното поле бе отразен от вратаря Марио Усков. В 28-ата минута Крис Добрев се възползва от грешка в отбраната на Берое и останал очи в очи с вратаря на гостите вкара за 2:0. В 33-ата минута Иван Василев отне топката в половината на “зелените” и намери Добрев, който стреля от границата на наказателното поле, но по земя и не затрудни стража.

В самото начало на втората част гостите намалиха резултата. “Заралии” изпълниха ъглов удар, след който топката не бе изчистена убедително от отбраната на Ботев и след кратко меле попадна в играч на Берое, а той с удар от 10 метра се разписа за 1:2. Това попадение не смути момчетата на Стефан Стоянов и те започнаха да редуват едно след друго голови положения пред вратата на гостите. В 39-ата минута Кристиан Добрев намери по отличен начин Димитър Тонев, но нападателят пропусна от няколко метра с глава на празна врата. В 41-ата минута Иван Василев проби по левия фланг, навлезе в наказателното поле и пробва удар, но той бе от малък ъгъл и стражът на беройци спаси. В 45-ата минута гостите изпълниха ъглов удар, след който последва удар от границата на наказателното поле, но той бе твърде неточен.

В последните 10 минути на срещата “жълто-черните” диктуваха случващото се на терена, но направиха уникални пропуски, за които накрая можеха да съжаляват. В 60-ата мниута Габриел Земярски центрира от ъглов удар и намери Кристиан Добрев, който бе оставен непокрит и засече с глава, но прати топката над вратата. Само 60 секунди по-късно Добрев отново бе близо до това да се разпише, но ударът му от границата на наказателното поле прати коженото кълбо на сантиметри над напречната греда. В 64-ата минута Иван Василев и Димитър Пройчев направиха красиво двойно подаване, след което Пройчев се озова в наказателното поле, залъга защитик и стреля от 11 метра, но слабо и във вратаря. В заключителните секунди “заралии” стигнаха до ъглов удар, но след неговото изпълнение не последва нищо опасно.

Жребият за 1/4 финалите е в сряда от 11:30ч. Церемонията ще се проведе в офисите на Националния стадион “Васил Левски” и по традиция ще може да бъде проследена в сайта на “жълто-черната” академия.

academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker