Ботев ПловдивФутбол

Ботев ще се опита да спре ЦСКА

Ботев гостува на ЦСКА в двубой от 11-ия кръг на “А” група, срещата е последна от първото завъртане на отборите, а след нейния край идва и почивка на играчите от двата тима, които няма да са национали, защото ще има две седмици пауза за националните отбори.

На стадион “Българска армия” Ботев няма победа от сезон 1985/1986, когато побеждава с 3:2. Това е вторият най-дълъг период на “канарчетата” без победа като гост, като първият е Марек от 1972, но тимът от Дупница има само 12 сезона от тогава в елита.

В миналия кръг Ботев победи Локомотив в пловдивското дерби с 2:0, а ЦСКА обърна като гост Берое с 2:1 и запази лидерската си позиция.

В тима на Ботев трайно контузени са защитниците Росен Колев и Даниел Златков, а тимът няма да разполага с резервен централен бранител, след като Радослав Терзиев беше изгонен в дербито в дублиращата група и е наказан за двубоя. Момчил Цветанов също е с травма и пропуска двубоя.

В ЦСКА контузен е нападателят Аурелиан Йоаким.

Любопитни факти:

– В ЦСКА има двама бивши играчи на Ботев Борис Галчев и Апостол Попов.

– В Ботев няма бивши играчи на ЦСКА.

– Най-дългата серия на Ботев без победа като гост срещу тим от “А” група, който не е пропускал сезон е точно срещу ЦСКА. Последната победа “канарчетата” е през сезон 1985/1986 с 3:2.

– Сектор “Г” на стадион “Българска армия” ще бъде отворен за двубоя днес, секторът с най-върлите фенове на ЦСКА беше затворен доста време.

Вероятни състави:

ЦСКА: Якуб Дивиш, Апостол Попов, Венцислав Василев, Александър Тунчев, Тончи Кукоч, Маркиньос, Стивън Сънди, Антон Карачанаков, Тони Силва, Хуан Фелипе, Сергиу Буш

Ботев: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Ромен Инез, Пламен Николов, Божидар Васев, Томаш Иршак, Лъчезар Балтанов, Милен Гамаков, Мариян Огнянов, Цветелин Чунчуков, Иван Цветков

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научкавай новините пръв>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker