бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Ботев сбъдва мечти, но нещо гори

Ботев (Пд) започна сезона с евромечта, като „канарчетата” записаха четири поредни победи и две равенства в предварителните кръгове на Лига Европа. Апогеят бяха двубоите срещу Щутгарт, но гола, който допуснаха в Бургас срещу „швабите”, натежа и в крайна степен сложи точката на приказката, която Станимир Стоилов искаше отново да разказва.

Спортният директор Александър Александров и треньорът Станимир Стоилов окомплектоваха състав, който диктуваше футболната мода у нас, но изведнъж всичко се изпари. Стигаше се до кризи, скандали и прочие, като силните фигури останаха начело на „канарчетата и сега отново със селекция ще трябва да запълват дупки.

Ботев (Пд) достигна и до запомнящ се трансфер на любимеца на бултрасите Тодор Неделев в немския Майнц 05. Рекордните 3,2 милиона лева попаднаха в касата, което е рекорд за клуба. Добрите игри накараха и националния селекционер Любослав Пенев да вика основна група от ядрото на Мъри при трикольорите.

Най-положителното за клуба обаче се случи през септември. Тогава бе открита супермодерната база в квартал „Коматево”, а тя е бижу не е само според родните стандарти. Стадионът край Бирената фабрика също вече е история, която идното лятотрябва да придобие нов ултрамодерен вид. Сплавта в състава на Станимир Стоилов обаче изведнъж рухна. Контузиите на лидерите попречиха на „канарчетата” да доразвият доброто начало. Доста от срещите в първенството се играеха без централен нападател  заради травмите на Иван Цветков, Валери Домовчийски, Мариян Огнянов и Тодор Неделев.

Сглобяван в движение, Ботев от кандидат-шампион се превърна просто в един от седемте най-силни. Срещу стойностните състави „жълто-черните” доминираха, но срещу посредствените загубиха важни точки. На два пъти Любимец, Берое и Локо (Сф) се оказаха препъникамък за пловдивчани. Оправдания за постните продукции винаги се намираха, като, разбира се, най-потърпевши бяха феновете. Нишката някъде се скъса. Дали заради галените футболисти, или заради техните началници, но Ботев (Пд) не оправда средствата, похарчени за отбор-мечта.

Сега целта е поставена категорично и тя е нова евроавантюра. Вариантите са два, но и двата взривоопасни. В битката в първата седмица борбата ще е убийствена. Всички ще искат да вземат квоти за мачове извън граница. През Купата предстоят две дербита с Левски, в които шансовете за успех 50 на 50.

Но да не забравяме, че след това има и други съперници, които искат да спечелят трофея. Сега ще се отпуснат средства за зимни попълнения, но знаем, че по Коледа и Нова година трудно се привличат качествени футболисти. А отделно обещаните 5-6 играчи са половин нов отбор. Знаем, че идеята на ръководството е до 2-3 години в първия състав да има доста юноши. Сателитът Раковски

е на последно място във втория ешелон и трудно младок оттам ще помогне на Мъри за срещите след паузата. Много от подрастващите на клубната база в „Коматево” показват потенциал, но трябва и къртовска работа. Появата на нов Тодор Неделев може би е въпрос на време, но ще е пагубно с тази организация да не постигат и резултати на момента.

Николай Божанов, “Меридиан мач”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

 

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker