бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Ботев прибира почти половин милион заради Моци и Лудогорец

Ръководството на Ботев е потривало доволно ръце след класирането на Лудогорец в групите на Шампионската лига. Както е известно, шампионите отстраниха драматично първенеца на Румъния Стяуа след изпълнение на дузпи на националния стадион “Васил Левски” и се класираха за пръв път в историята си в груповата фаза на най-престижния футболен турнир в Европа.

Тяхното постижение е зарадвало още един български клуб и това е пловдивския Ботев, който ще прибере 200 000 евро от влизането на “орлите” в групите на ШЛ. Въпросната сума ще постъпи в касата на “канарчетата” като бонуси от трансферите на Абел Анисе и Юнес Хамза. Двамата бяха продадени на Лудогорец именно от Ботев, като в договорите за тяхната продажба е записана клауза, която осигурява на пловдивчани по 100 000 евро отгоре върху трансферната сума при влизане на Лудогорец в групите на ШЛ. Така в Ботев ще приберат общо 200 000 евро от двамата си бивши футболисти. Двубоят Лудогорец – Стяуа пък ще донесе общо близо половин милион лева на Ботев, след като на “Колежа” чакат и 50 000 евро от румънския клуб.

Такава е клаузата в договора за продажба на румънския национал Сърджан Лукин в Стяуа, която бе осъществена малко преди сблъсъка с Лудогорец. Пловдивчани са чакали също 100 000 евро за Лукин, ако Стяуа бе в групите на ШЛ, но сега ще приберат двойно по-малка сума, тъй като румънците продължават в групите на Лига Европа.

baner-tribuna-plovdiv-pod-statiiteХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Един Коментар

  1. Браво на г-н Златев за умните ходове и трансфери!Това определено е много умен ход!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker