Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев победи Несебър при U17

Ботев постигна трудна победа с 1:0 над Несебър в мач от 21-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на един от естествените терени на базата на “жълто-черните” в пловдивския квартал “Коматево”.

Наставникът на ботевистите Иван Цветанов имаше сериозни проблеми с контузени футболисти преди срещата. Травмите на футболистите са основно в следствие на изключително натоварената програма в първенството при U17 и тежкия цикъл от мачове сряда – събота. Извън състава на “канарчетата” за битката с “моряците” останаха офанзивните футболисти Йосиф Табаков, Исмет Рамадан и Яшар Байрам.

“Жълто-черните” имаха сериозно преимущество във владението на топката, но въпреки това трудно стигаха до чисти голови положения. Още в 3-ата минута Милко Георгиев центрира отляво и топката се озова в Димитър Минчев, който от 2 метра останал сам срещу вратаря стреля право в тялото му. В 14-ата минута Мартин Анастасов центрира към Мартин Татаров, а роденият през 99-та година нападател засече с глава, но в аут.

В 23-ата минута гостите стигнаха до първата си сериозна опасност. “Сините” изпълниха ъглов удар, след който играч от Несебър бе оставен непокрит и стреля с глава, а коженото кълбо прелетя покрай гредата. В ответната атака “жълто-черните” откриха резултата. Атанас Ташолов изпрати диагонален пас напред, защитник на гостите не се намеси убедително и Милко Георгиев овладя топката, напредна с нея и с плътен удар я прати в мрежата за 1:0. До края на първата част и двата тима не стигнаха до сериозни опасности.

След почивката ситуацията на терена не се промени драстично. В 43-ата минута топката бе центрирана към наказателното поле на Ботев, получи се кратко меле и Виктор Янев стреля към вратата, но след рикошет коженото кълбо премина на метър от гредата. В 60-ата минута Атанас Пашалиев проби отляво и намери Мартин Татаров в пенала на Несебър, нападателят свали с глава към Мартин Анастасов, който се озова на чиста позиция и от 3-4 метра стреля мощно, но встрани от целта. В заключителните секунди на първата част капитанът на гостите Виктор Янев нахлу по дясното крило и центрира остро успоредно на голлинията, но никой в “синьо” не успя да стигне до коженото кълбо.

По този начин “жълто-черните” се завърнаха на победния път след равенството с Литекс и загубата от Славия. “Канарчетата” са на седмо място във временното класиране с актив от 40 точки, като са на 8 пункта от лидера ДИТ, който претърпя ново поражение, този път от Литекс. В следващия кръг “канарчетата” гостуват на Лудогорец.

Съставът на Ботев: Атанас Гичев, Здравко Дерменов, Атанас Ташолов, Димитър Минчев (35′ Петър Тодоров), Атанас Пашалиев (77′ Александър Иванов), Иван Михайлов, Петър Чалъков, Милко Георгиев, Мартин Анастасов, Мартин Татаров (79′ Костадин Бекяров), Иван Кирев (68′ Здравко Жилов)

academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker