Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев победи Берое, “канарчетата” изпуснаха дузпа

Ботев победи с 2:0 Берое в мач от 23-ия кръг на Елитната юношеска група. Двубоят се игра на един от естествените терени на базата на “жълто-черните” в Коматево. Дебют с жълто-черната фланелка направи юношеският национален защитник Георги Купенов, който изигра пълни 80 минути.

Двата отбора направиха изключително здрав двубой, а нито един от тимовете не отстъпваше в единоборствата. Пловдивчани владееха топката в по-голяма част от игровото време и стигнаха до много повече голови положения от гостите си. В 12-ата минута Йоан Пеев шутира от границата на наказателното поле, но вратарят на старозагорци спаси. В 20-ата минута Радослав Апостолов се пребори за топката на дъгата на наказателното поле на “зелените” и шутира, но прати топката над вратата. 4 минути по-късно “жълто-черните” изпуснаха нова добра ситуация, след като Йоан Пеев успя да открадне топката от защитник на Берое, но не успя да се разбере с Кристиан Димитров и положението бе пропиляно.

В 27-ата минута натискът на “канарчетата” даде резултат и те поведоха. Здравко Дерменов получи топката по десния фланг и центрира отлично, а Борис Тютюков с глава прати топката в далечния ъгъл на Михаил Михайлов. В 33-ата минута пловдивчани изпълниха заучено свободен удар, Дерменов центрира, а футболист на домакините шутира към вратата на Берое, но топката се отклони от тялото на защитник в “зелено”. В 39-ата минута пловдивчани удвоиха преднината си, след като “канарчетата” изпълниха ъглов удар, топката бе избита и попадна във Виктор Пенчев, който с изключително красив удар от воле от границата на наказателното поле прати неспасяемо топката в горния десен ъгъл на вратата на “заралии”.

В началните минути след почивката “жълто-черните” не се прибраха да пазят резултата, а дори се опитаха да стигнат до трети гол. В 42-ата минута Борис Тютюков се озова на отлична позиция в наказателното поле на Берое и шутира, но топката се удари в гърба на Виктор Пенчев. Между 52 и 57 минути “заралии” взеха превес върху случващото се на терена и създадоха няколко добри положения, които бяха спасени от Стамен Бояджиев. В 61-ата минута ситуацията за Петър Пенчев се усложни допълнително, след като за втори жълт картон бе изгонен Здравко Дерменов. 7 минути по-късно пловдивчани получиха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Берое. Зад топката застана Йоан Пеев, но ударът му бе спасен от Михаил Михайлов. В 72-ата минута удар на Йоан Пеев мина над вратата. В 77-ата минута Александър Грънчарски проби по десния фланг и центрира, топката бе избита и се озова в Радослав Апостолов, който отправи мощен шут по посока вратата на “зелените”, но коженото кълбо прелетя покрай десния стълб.

Снимка и източник: academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker