бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Ботев (Пловдив) срещу Берое в последния мач на стадион „Христо Ботев”

Ботев Пловдив ще преследва на всяка цена победа срещу Берое в днешната Битка за Тракия. Пловдивчани загубиха и трите си досегашни сблъсъка със старозагорци след завръщането на Ботев в елита. Предстоящото дерби срещу зелените е съпътствано и от два исторически момента за пловдивския клуб. Първият от тях е, че този мач ще е последният на стадион „Христо Ботев” в сегашния му вид. От пролетта жълто-черните ще домакинстват на базата си в Коматево, а Колежа ще бъде сравнен със земята, за да бъде издигнато ново истинско спортно бижу на неговото място. Другото историческо събитие е свързано с Тодор Неделев. 20-годишният национал официално ще стане футболист на Майнц 05 след Нова година, а двубоят срещу Берое се очертава като прощален за таланта от Белозем пред феновете в дома на Канарчетата. Затова бултрасите са подготвили и грандиозно изпращане на своя любимец. Очаква се действащите сектори на Колежа да се препълнят въпреки метеорологичните условия и работното време. По всяка вероятност Неделев отново ще остане на резервната скамейка, за да не бъде рискувано излишно здравето му. Очертава се той да изиграе между 30-40 минути през второто полувреме в последния си мач на Колежа с жълто-черния екип. Най-вероятно треньорът Станимир Стоилов няма да прави промени в състава си и ще започне с 11 – торката от пловдивското дерби с Локомотив.

Атаката ще се води от Иван Цветков, а зад него ще нахлува Абел Анисе. По крилата Ромарио Кортзорг и Вандер Виейра, а двойка вътрешни халфове ще са Томаш Иршак и Георги Сърмов. Пред вратаря Адам Стаховяк защитното каре ще оформят Йордан Христов, Бобан Грънчаров, Сивард Спрокел и Веселин Минев. В редиците на Берое също не се очаква да има промени от последния мач на тима. Петър Хубчев ще заложи на схемата 4-5-1.

Иван Караджов ще заеме мястото си под рамката, а четиримата пред него ще са Пламен Крумов, Иво Иванов, Борислав Стойчев и Веско Пенев. В халфовата линия ще играят трима чужденци – бразилецът Елиаш, французинът Джоман и португалецът Мартинс, по крилата ще действат капитанът Андонов и Каядо, а на върха на старозагорската атака ще бъде Христов. В лагера на Берое също няма проблеми с контузени или наказани футболисти.

 “Фокус”

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker