бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Ботев плаща 850 000 евро за дуото от Динамо, Мъри потвърди за интерес (обновена)

Ботев ще плати 850 000 евро за дуото от Динамо Букурещ Сърджан Лучин и Александро Куртеан, научи TribunaPlovdiv.bg. Двамата са все по-близо до Ботев, след като тимът отправи много изгодна оферта за правата им.

Очаква се Динамо да се съгласи и да пусне Лучин и Куртеан за тази сума, като освен това ще си спести и близо 27 000 евро месечно, толкова общо е възнаграждението на двамата за един месец.

Към Лучин интерес има още от Стяуа, ФК Краснодар и Том Томск, като единствено Стяуа отправи оферта на стойност 700 000 евро, но поради доста причини трансферът на румънския национал на “Генча” няма как да се осъществи.

Според медиите в румъния Лучин ще прибира в Ботев 20 000 евро на месец, а Куртеан 15 000 евро, това е значително завишаване на заплатите им в Динамо. Лучин се разписваше срещу 15 000 евро, а Куртеан срещу 12 000 евро досега в Динамо.

Румънският вестник “Фанатик” потърси треньорът на Ботев Станимир Стоилов, който потвърди за интереса към дуото от Динамо:

“Ние проведохме среща, но не мога да дам повече информация. Не е коректно да говоря преди официално да се финализират трансферите.  Ако те дойдат при нас това ще са две големи печалби за отбора. Ние ги приветстваме с отворени обятия.”

В следващите часове стана ясно, че Куртеан е на само подпис от Ботев. “Той се е договорил за личните си условия и всичко го удовлетворява, но все още нямаме подписан договор”, заяви агентът на играча Виктор Бекали пред sport.ro.

В същото време пък драмата с Лучин продължава с пълна сила, агентът на играча Кристеа Оприа трябва да прибере 300 000 евро комисионна. Той обвинява Динамо в престъпление, което не за първи път ще извърши, защото не иска да изплати парите, а освен това от клуба искат да разтрогнат договора на Лучин по взаимно съгласие, а Оприа заявява, че това няма как да се случи без съгласието на Лучин и на самия него. “Имаме договор за комисионна и Динамо трябва да ми плати 50%.”, заяви Оприа.

Около 19:00ч. президентът на Динамо Константин Ангелаче коментира трансферите на двамата. Оприа говори пълни глупости, няма как да вземе толкова пари, ако трябва ще спра всички оферти и телефонни разговори за Лучин.

Куртеан дойде при мен и също заяви, че иска да напусне. Казах му, че няма никакъв проблем и от Динамо няма да му създаваме пречки, само да дойде конкретна оферта.

Очаква се утре да има още по-голяма яснота около трансферите на Лучин и Куртеан, утре в 13:00ч. е първата тренировка на Ботев за новата година, а преди това Станимир Стоилов ще даде пресконференция.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker