бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

Ботев плаши със „сръбския” звяр Лукин

дна от най-коментираните теми в родния футбол е звездната селекция на Ботев Пловдив. През зимната пауза в „А” група жълто-черните подписаха с петима състезатели от румънския елит. Двама от Динамо Букурещ – Алесандру Куртеан и Сърджан Лукин и трима от Петролул Плоещ – Бенга, Феребори Доре и Юнес Хамза. Въпреки че най-много се шумеше около тунизийската голова машина, другите играчи показаха, че не са за подценяване. Един от тях е Сърджан Лукин. Румънският национал е основен стълб в защитата на Ботев, но все още мненията на феновете и специалистите са смесени. Някои смятат, че такъв защитник не е идвал в „А” група, други, че не е нещо повече от останалите бранители на Колежа. Надали някой се съмнява в неговите качества, тъй като с всеки изминал мач, той показва способностите си. Очевидно обаче нагаждането към родния футбол му е още трудно. Лукин заедно с Куртеан бяха първите двама, които подписаха с Ботев през зимата. Пристигането на дуото под тепетата обаче разбуни духовете в Румъния и предизвика голям скандал. Два дни преди двамата да се появят в Пловдив, се смяташе, че жълто-черните ще дадат 850 хил. евро за правата им. Само 24 часа по-късно от Ботев странно обявиха, че за играчите на Динамо не е платена трансферна сума. Агентът на Сърджан Лукин – Кристи Опреа, обаче хвърли яснота около трансфера.

– За мен Лукин е предател. Това ме нарани много не защото не взех пари, а защото бях предаден. Някой ще си плати заради това, което се случи. Не съм взимал комисиона за него никога, дори платих от себе си 10 хил. долара, за да може да дойде от трета лига в Тимишоара. Преди дни заминах да преговарям за негов трансфер в Англия, след което разбрах, че ще подпише с Ботев Пд.
За Лукин имаше оферта от 900 хил. евро и казах на Динамо за нея. Клубът щеше да спечели доста пари. Всичко става без мой подпис. Нещата са много странни, тъй като бяхме постигнали договорка. Разбрах, че те са искали да прекратят договора му и да го пуснат като свободен агент в Ботев. По този начин не се плаща нищо на мен. Не ви ли изглежда странно?! Пускаш национален състезател да напусне като свободен агент. Да не би Динамо да не се нуждае от пари – коментира през януари Опреа. Сагата около трансфера на Лукин продължи с пълна сила. Дни преди да се озове на Колежа, в Румъния пишат, че Динамо е отказал оферта от 500 000 евро на Стяуа за централния бранител и е поискал с 200 хил. повече. Треньорът на армейците Лауренциу Регекампф също не крие хвалбите си към Лукин и заявява, че национала може спокойно да играе в италианските грандове Интер и Милан.

– Мисля, че Лукин няма да има проблем да си уреди трансфер в Интер или Милан. Той е много добър футболист, интересуваме се от него. Лукин е единствената ми цел на пазара – споделя Регекампф. Кучетата обявиха, че нямат никакво намерение да продадат Лукин на Стяуа, защото той е един от основните им конкуренти в първенство. Оферти към Сърджан не липсваха и за подписа му се наредиха още Астра Плоещ, Том Томск, ФК Краснодар и английският Уулвърхемптън. И въпреки, че президентът на Динамо Константин Ангелаче категорично отрича, за оферта от Ботев за Лукин се стига до споразумение между двата отбора за играча. Така на 11 януари вече бившият спортен директор на жълто-черните Александър Александров представя първите две нови имена в редиците на тима за новата година – Куртеан и Лукин. Говори се, че месечната заплата на Сърджан е 14 хиляди евро а колегата му прибира с 3 хил. евро по-малко.
Сърджан Лукин е роден на 4 март 1986 година в румънския град Вариаш, близо до Тимишоара. 5-хилядното градче се намира до границата със Сърбия, а населението е смесено – сръбско и румънско. Семейството на Сърджан, е от първите, както личи и от името му.
– Сърджан е сръбско име. На румънски език се превежда като Серджу. В Динамо и националния отбор, колегите ми ме наричат Сръбски – казва Лукин. Сръбският му произход идва от баща му Драгослав.

– Мисля, че имам чичо в Сърбия, брат на баща ми – споделя преди време румънският национал. – Знам само няколко думи на сръбски. Иначе родителите ми вкъщи си говорят на сръбски – спомня си още футболистът. В семейството на Лукин се спазват традициите и празниците на западната им съседка Сърбия.

Първите стъпки във футбола на Сърджан започват във Политехника Тимишоара. Бранителят минава всички възрастови групи на тима, но след това е пратен във втория отбор на Поли, който се подвизава в аматьорските дивизии. Лукин прави много силен сезон и подписва с първия отбор година по-късно. От 2006-а до 2011-а Сърджан носи фланелката на Политехника, но след като клубът е изхвърлен при аматьорите заради проблеми с лиценза, той си тръгва. Офертите към него валят, а той избира тази на столичния Динамо. С екипа на Червените кучета Лукин прави три сезона, в които се превръща в основен играч и достига до националния отбор на Румъния. Сърджан става не само куче, а звяр на терена с което бързо спечелва и сърцата на феновете на Динамо. В началото му е много трудно, но семейството му помага.

– Често майка ми, сестра ми и мои приятели идват да ме гледат на мачовете с Динамо. Семейството ми винаги е с мен – казва бранителят, който живее с приятелката с Амелия в столицата. Динамо пък осигурява апартамент на двойката.

– Амелия ми помага много в Букурещ. И благодарение на нея толкова бързо свикнах с обстановката. Тя ми е опора – спомня си играчът. Имената на Амелия и Сърджан дълго време обаче са обект на клюки и скандали. През лятото на 2011-а в северната ни съседка пишат, че гаджето на Лукин е имала любовна афера с капитана на Политехника Тимишоара Дан Алекса. Точно тогава Сърджан се маха от Тимишоара и подписва с Динамо. Лукин е от кротките футболисти и не се забърква в скандал. Малко по-късно влюбеният до уши играч прощава изневярата на Амелия и дори й предлага да станат семейство. В момента Амелия вече е с фамилия Лукин и живее в Пловдив с любимия си.

Лукин може и да е спокоен в живота, но на терена е звяр. Такъв, какъвто Ботев има нужда в ожесточената битка в топ 7. Само от Сърджан в момента зависи дали ще спечели любовта на жълто-черните фенове, както го направи и с тези на Динамо и Политехника.

“7 дни спорт”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker