Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев (Пд) U19 изпусна Берое на “Коматево” за Купата

Ботев и Берое завършиха 1:1 в първия мач от четвъртфиналите за Купата на БФС при набор 99. Срещата се игра на изкуствения терен на базата в “Коматево” и бе изгледана от около 50 зрители.

“Канарчетата” имаха превъзходство през по-голяма част от двубоя, но пропиляха един куп положения пред противниковата врата. По този начин “жълто-черните” отново ще трябва решават всичко на реванша, както сториха в осминафиналите.

За съжаление, в главно действащо лице на първия епизод от “Битката за Тракия” се превърна главният съдия Владимир Недялков, който с неточните си отсъждания повлия върху крайния резултат.

През първите 45 минути пловдивчани изцяло диктуваха случващото се, но така и не успяха да се разпишат. В 13-ата минута Димитър Калчев центрира отдясно към Мартин Татаров, който продължи към Здравко Жилов и капитанът стреля от 10 метра, но над вратата.

В 15-ата минута Владимир Недялков ощети сериозно ботевистите, след като Димитър Калчев навлезе в наказателното поле на “зелените” и бе съборен от защитник, но съдията подмина ситуацията.

В ответната атака нападател на старозагорци се опита да прехвърли излезлия напред вратар Симеонов, но кълбото мина на метър от гредата. В 20-ата минута Мартин Татаров се отчете с голям пропуск. Нападателят бе изведен сам срещу вратаря на Берое, но от няколко метра стреля право в тялото му.

В 22-ата минута Здравко Жилов стреля директно от свободен удар, а кълбото облиза мрежата от външната й страна. В 35-ата минута отново Жилов шутира, но този път Иван Гешев се намеси и изби над гредата.

В 39-ата минута капитанът на “канарчетата” пропиля златен шанс за тима си. 10-ката в “жълто-черния” тим навлезе в наказателното поле и останал сам срещу вратаря на 5 метра от вратата вместо да шутира реши технично да прехвърля стража и той улови без проблем.

В заключителните минути на първата част гостите създадоха двете си най-чисти положения за гол. Първо в 43-ата минута топката бе центрирана към вратата на Ботев, защитата заспа и нападател отблизо стреля, но Симеонов лови. Секунди по-късно играч на “зелените” остана очи в очи със стража, но той скъси ъгъла и отрази последвалия удар.

Второто полувреме стартира без положения пред двете врати. В 58-ата минута Димитър Аврамов стреля от 16 метра, но над вратата. В 62-ата минута играч на гостите засече центриране към наказателното поле, но Симеон Симеонов спаси.

В 69-ата минута Здравко Жилов центрира от свободен удар, Васил Василев се извиси над всички и засече с глава, а кълбото мина на метър от страничния стълб. Така се стигна до заключителните 15 минути, в които главният съдия се намеси решително върху крайния изход.

В 77-ата минута Милен Златков преодоля защитник и се озова в наказателното поле на Берое, където бе фаулиран, но главният съдия скандално извади нарушението извън пределите на наказателното поле. При последвалото изпълнение настана сериозно меле пред вратата на “зелените”, играч на Ботев игра с ръка, това остана незабелязано от съдията и Димитър Аврамов отблизо откри за 1:0.

В 84-ата минута Васил Василев отне топката от играч на “зелените” в половината на Ботев, а арбитърът отсъди несъществуващо нарушение в полза на Берое. След центрирането от свободния удар Димитър Богданов не успя да изчисти кълбото, то попадна в Радослав Калчев, който с диагонален удар изравни.

До края на двубоя пловдивчани упражниха натиск, но разчитаха на изсипани с топки, с които защитата на гостите се справи. Реваншът е на 15.12 в Стара Загора.

Източник: botevplovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker