Ботев ПловдивФутбол

Ботев (Пд) спира Берое и подава една “приятелска ръка” към евроамбициите на Локомотив (Пд)

Днес от, 18:00 часа, на стадиона в пловдивския квартал Коматево отборът Ботев (Пд) посреща Берое в среща от 33-я кръг на “А” група.

“Канарчетата” са пределно мотивирани да сложат край на негативната си серия в първенството. Те не познават вкуса на успеха в последните си шест срещи – последната им победата е на 13 март 2016г. срещу Черно море (3:1).

Преди началото на този двубой Ботев (Пд) се намира на 7-а позиция във временното класиране в “А” група с актив от 30т., докато заралии са 3-ти с 44т. При победа пловдивчани ще спънат своя противникът по пътя му към европейските клубни турнири и ще помогнат на градския съперник Локомотив (Пд) (40т.) в битката за  третото място в подреждането – даващо право на участие във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Тимът на Берое също не изживяват най-розовия си период, като “зелените” нямат победа в последните си три мача.

Иначе в състава на Ботев (Пд) отново не бяха включени Грегъри Нелсън и Рахави Кифуети, които в последните седмици разочароват с представянето си. Даниел Златков е наказан, а Милен Гамаков ще остане сред резервите.

Наставникът Николай Костов най-вероятно ще пусне на върха на атаката Божидар Васев, а звездата на тима Тодор Неделев ще организира играта заедно с Орлин Старокин и Лъчезар Балтанов в центъра.

Временният треньор на Берое Пламен Липенски няма да може да разчита на наказания Том и контузения Владимир Зафиров.

Спас Делев и Неманя Милисавлевич и Исмаил Иса ще тормозят защитата на “жълто-черните” в Коматево, а националът Атанас Зехиров ще отстъпи мястото си по десния фланг на защитата на младока Емин Ахмед.

Междувременно малко преди срещата новото ръководство на Ботев (Пд) ще бъде представено пред масовата общественост на специална пресконференция. Брифингът започва в 15:45ч.

Вероятни стартови състави:

Ботев (Пд): Голас; Й. Христов, Р. Терзиев, Филипов, Ощипко; Старокин, Балтанов; Юсеин, Неделев, Марин; Б. Васев

Старши треньор: Н. Костов

Берое Макенджиев; Ахмед, И. Иванов, В. Василев, В. Пенев; Елиаш, Джоман; Милисавлевич, Божилов, Делев; Иса

Старши треньор: П. Липенски

Главен съдия: Николай Йорданов

Срещата можете да следите НА ЖИВО в сайта TribunaPlovdiv.bg!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker