Ботев ПловдивЛегендиСтатистикаФутбол

Ботев (Пд) няма победа на “Герена” вече 28 години!

Отборът на Ботев (Пд) ще опита да промени историята си срещу Левски и да вземе първи успех на ст.”Георги Апсарухов” от 28 години.

Последният триумф на този стадион за “канарчетата” е през есента на 1990г., когато те печелят с 2:3. Това обаче не означава, че пловдивчани нямат успех като гост над Левски в този период.

Последната победа на Ботев (Пд) над “сините” в София датира от пролетта на 1997г., когато на Националния ст.”Васил Левски” те постигат успех с 1:0 с попадение на Марин Бакалов в 72-та минута. Тази загуба кара тогавашния треньор на Левски Андрей Желязков да се оттегли от своя пост.

Причината Левски да играе на Националния стадион, а не на ст.”Георги Аспарухов”, е течащият вече няколко години ремонт на “Герена”. Строежът на новия стадион започва през 1992г., но поради тежката финансова криза и мътните икономически времена в страната завършването на съоражението се забавя с 6 години – готово е през 1998г.

Ето я и последната победа на Ботев (Пд) над Левски в София:

Ботев (Пд) ще опита да почете Гунди с победа над Левски

Ботев (Пд) ще опита да почете Гунди с победа над Левски

Подобни

Един Коментар

  1. Днес ено миролюбимо хиксче!
    В нашето смешно първенство всичко е лесно и ясно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker