бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев на 1/2 финал за Купата при набор 98, след категорична победа над Берое

Ботев победи с 3:1 Берое и се класира за полуфиналите за Купата на БФС при набор 98. Двубоят се игра на изкуствения терен на базата в Коматево при изключително тежки метеорологични условия.

Първата част бе с лек превес на “жълто-черните”, но възпитаниците на Иван Кочев трудно стигаха до чисти голови положения. От своя страна гостите рядко стигаха до вратата на Димитър Стамболийски. В 33-ата минута “канарите” получиха право да изпълнят фаул на около 20 метра от вратата на “заралии”, зад топката застана капитанът Петър Чалъков, който с прецизен удар откри резултата. Минута по-късно Мартин Анастасов остана очи в очи с вратаря на гостите, но ударът му прати топката на сантиметри от десния страничен стълб.

Началото на второто полувреме бе отлично за пловдивчани и Лъчезар Захариев направи 2:0 с удар от близка дистанция. Гостите се опитаха да се върнат в двубоя, но атаките им бяха плахи и не успяваха да затруднят вратаря на Ботев. В 63-ата минута стражът на “жълто-черните” Димитър Стамболийски изрита неразчетено върната към него топка и тя попадна в играч на Берое, който с изключително красив удар от сериозна дистанция прати топката в мрежата за 2:1. Само 3 минути по-късно Милко Георгиев проби отлично по левия фланг и останал сам срещу вратаря направи 3:1, възстановявайки аванса от два гола на “канарчетата”. До края на срещата ботевистите изтърваха няколко добри положения, които бяха отразени от стража на “заралии”.

По този начин Ботев се класира на полуфинал, където го чакат отборите на ЦСКА, Литекс и Левски. Жребият и двубоите ще се проведат след нова година.

Снимка и източник: academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker