бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Ботев и Берое се хвърлят в 97-та „Битка за Тракия”

Битката за Тракия се завръща в пълния си блясък!

Ботев Пловдив и Берое ще излязат един срещу друг днес в Коматево за 97-и път в първенството. Двата тима отдавна не са били толкова близо до тройката и толкова силни. През миналия сезон съперниците останаха във втората осмица и играха полуфинален плейоф за Лига Европа, в който канарчетата спечелиха на разменено домакинство (3:0, 1:2).

Формата и на двата отбора е страхотна. Ботев няма загуба вече в 11 поредни мача за първенство и купа, а в последните си 5 срещи в Първа лига Берое спечели 4 и в една завърши наравно. Предпоставките за зрелищен и интригуващ сблъсък, изпъстрен с много футболни достойнства, са налице. Солидни фигури и в двата състава не липсват. В последните 5 мача между съперниците Неделев и Фернандо Виана вкараха общо 6 гола във вратата на заралии, а те пък от своя страна разполагат с Мартин Камбуров, който е само на 2 попадения от това да изравни Наско Сираков (196) на второто място във вечната голмайсторска листа в елита.

Заралии са стабилни в дефанзивен план, като в последните си 5 двубоя допуснаха само 1 гол – при ремито с Дунав у дома (1:1). Днес обаче срещу тях се изправя третата най-силна атака в елита – тази на Ботев Пловдив.

Канарчетата пропиляха 4 точки в последните си 3 мача -не успяха да пречупят Септември на “Васил Левски” и Славия у дома. Те изостават на 3 точки от Берое и при победа днес ще го изпреварят в класирането. И двата клуба тайно се надяват, че може да сложат бронзовите медали на гърдите си в края на сезона.

Изключително важна роля за възхода на днешните съперници изиграха техните треньори. Николай Киров-Белия буквално преобрази тима. Жълто-черните, покрай ангажиментите си в Лига Европа, тръгнаха слабо, но постепенно набраха ритъм и за последно паднаха на 18 септември – 1:2 от Лудогорец в Разград. И днес наставникът няма да изневери на налаганата схема 4-1-4-1, като планира само една промяна в състава спрямо двубоя със Септември. На лявото крило разочарова Густаво Афонсо и неговото място се очаква да бъде заето от Дуде Ндонгала.

От своя страна Александър Томаш разчита на прагматичността и сигурността. За него атракцията остава сякаш на заден план в повечето мачове. Но макар и млад, той е гъвкав треньор и умее да променя начина на игра на тима. Срещу Славия в миналия кръг Берое се представи зрелищно и създаде близо 10 голови положения. Подобна бе картината и при домакинството му на Черно море (2:0), отново преминало под пълната диктовка на заралии.

Милен Желев изтърпя наказание и се завръща в състава на зелените. Втората промяна е свързана с контузията на румънския нападател Драгош Фърчулеску. Вместо него сред 11-те най-вероятно ще стартира Марко Адамович.

Двубоят ще е сериозно тактическо надлъгване. Ботев е подчертано атакуващ тим, докато Берое се представя много силно при гостуванията си.

Едно е сигурно – в Коматево днес ни чака бисерът на кръга в Първа лига. А присъствието на Мартин Камбуров ще придаде допълнителна доза страст и заряд на двубоя.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker