Ботев ПловдивФутбол

Ботев започва 60-ия си сезон в елита срещу Локомотив София

Ботев започва днес юбилейния си 60-ти сезон в “А” група “канарчетата” посрещат Локомотив София на клубната си база в Коматево. Двубоят обаче ще се играе пред празни трибуни заради наказание на Ботев от 3 срещи.

Въпреки празните трибуните феновете на Ботев ще подкрепят отбора. Бултрасите ще могат да гледат двубоя на видеостена на паркинга, който се намира малко преди базата. Като ще бъде направена фен зона, в която ще бъдат осигурени храна и напитки. Двубоят няма да се предава на живо по телевизията или интернет.

В четвъртък Ботев победи Санкт Пьолтен с 2:1 в Бургас в първа среща от 2-ия предварителен кръг на Лига Европа и очаква реванша в Австрия.

Вили Вуцов ще направи доста промени в състава си за разлика от 11-те, които започнаха срещу Санкт Пьолтен. Наказани са Адам Стаховяк, Томаш Иршак и Вандер Виейра. Първите двама играха и в трите срещи за Лига Европа, Стаховяк ще бъде заменен от новото попълнение Михаил Иванов, който ще направи и дебют за “канарчетата”, а в средата на терена Иршак ще бъде заменен от Милен Гамаков. Вандер ще бъде готов за игра срещу Берое във втория кръг, когато ще бъдат и решени проблемите му с визата и наказанието му ще изтече. Феребори Доре пък е с националния отбор на Конго и също пропуска срещата.

Вуцов обмисля и даде почивка на Иван Цветков, като атаката ще води Хамза, който беше картотекиран и ще играе в Ботев, въпреки че очаква трансфер. Така почти половината отбор от двубоя срещу австрийците няма да вземе участие в двубоя.

Куртеан е с травма и пропуска срещата, като Мариян Огнянов най-вероятно ще бъде върнат на крилото, а зад Хамза ще действа Серкан Юсеин.

Локомотив София пък е под напрежение, след като играчите не са получавали заплати и до последно новите играчи не бяха подписали, но това все пак се случи.

Любопитни факти преди двубоя:

– Ботев и Локомотив са двата от общо 5-те отбора в българския елит, който имат 60 или повече сезона в него. Останалите са Славия, Левски и ЦСКА.

– Ботев и Локомотив се срещнаха 4 пъти през миналия сезон, в редовния сезон в елита и за Купата на България. Пловдивчани спечелиха 3 от срещите двете в Пловдив и едната в София за Купата и загубиха за първенство в София.

– В последните 6 мача между двата отбора Ботев е категоричен 5 победи и само 1 поражение.

Botev livescoreБотев

1
Стаховяк
28
Филипов
18
Терзиев
37
Колев
11
Христов
7
Огнянов
30
Васев
38
Гамаков
23
Чунчуков
20
Юсеин
9
Хамза

Lokomotiv Sofia livescoreЛокомотив София

1
Митрев
16
Хаджиев
5
Ранджелович
6
Бранеков
77
Тодоров
11
Романов
26
Иванов
94
Махамат
88
Димитров
47
Ливраменто
7
Генов

baner-tribuna-plovdiv-pod-statiiteХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

3 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker