Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев вкара 5 на Славия при U17

Ботев разгроми Славия с 5:1 в мач от 10-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на централния терен на базата в Коматево и бе изгледан от около 50 зрители.

“Жълто-черните” доминираха напълно на терена и резултатът отговаря на показаното от двата отбора. В 5-ата минута Борис Тютюков сложи топката на главата на Виктор Пенчев в наказателното поле, но осмицата на “канарчетата” прати топката в аут. В 14-ата минута резултатът бе открит. Борис Тютюков отне топката от защитата на “белите”, напредна и пусна успореден пас на голлинията към Виктор Пенчев, който отблизо се разписа за 1:0. В 26-ата минута възпитаниците на Иван Цветанов направиха феноменален пропуск, след като Димитър Хубинов изпрати топката в наказателното поле, където Виктор Пенчев я засече, тя се удари в напречната греда и попадна в Йосиф Табаков, който с мощен удар отново разтресе напречния стълб на вратата на Християн Василев.

В 36-ата минута Жак Пехливанов изпълни свободен удар и топката попадна в Атанас Куманов, който от близка дистанция вкара за 2:0. 4 минути по-късно преднината на “канарите” стана класическа. Виктор Пенчев бе изведен зад защитата на столичани, напредна и стреля, топката се удари в напречната греда и се озова в краката на Йосиф Табаков, който с хубав удар отбеляза втория си гол в двубоя.

След почивката доминацията на пловдивчани продължи с пълна сила. В 50-ата минута Йоан Пеев се озова на добра позиция ,но прати топката в аут. В 58-ата минута футболист в “бяло” се откъсна от защитата на Ботев и навлезе в наказателното поле, където бе фаулиран от Атанас Ташолов. Защитникът на “канарчетата” получи директен червен картон, а гостите получиха право да изпълнят дузпа, реализирана от Стефан Терзиев. В следващите минути “белите” се опитаха да стигнат до втори гол, който да ги върне в мача, но така и не стигнаха до чисто положение.

В 68-ата минута топката бе върната от защитник на Славия към вратаря на “белите”, а той я улови, за което главният съдия отсъди непряк свободен удар на 7-8 метра от вратата на гостите. “Жълто-черните” изпълниха перфектно непрекия свободен удар и Виктор Пенчев прати топката в мрежата за 4:1. В 74-ата минута “жълто-черните” стигнаха и до пети гол, след като Милко Георгиев изведе Александър Грънчарски, който си поведе топката и с удар с левия крак оформи крайното 5:1.

Източник: academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker