бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Ботев виси с баснословни дългове призна представител на феновете, вижте към кого са те

Ботев (Пд) има смразяващи по големина дългове, които възлизат на около 50 милиона лева. Това стана ясно от изнесените вчера данни на Общото събрание на фенското сдружение, което държи 61% от акциите на клуба.

15 милиона лева са отишли за разрушаването и започването на строежа на стадиона “Христо Ботев”, докато за построяването на базата в кв.”Коматево” са били нужни 10 милиона лева. Цели 25 милиона пък са отишли за текущи разходи в клуба до месец юни миналата година, когато бившият собственик Цветан Василев замина за Сърбия. Неговата банка пък беше обявена в несъстоятелност, заради източване.

По-късно председателят на сдружението ФК “Ботев” Апостол Апостолов потвърди тази информация, като поясни, че става дума за вътрешен дълг към фирми на бившия собственик Василев. Сега предстои преструктуриране на дълга в акции. Така част от задълженията ще бъдат елиминирани. Задълженията са направени през последните три години чрез заеми от собственика от негови компании.

Баснословният дълг към момента не е изискуем и не пречи на лицензирането на клуба. Съветът на директорите е предприел необходимите действия тези задължения да бъдат трансформирани в акции.

Стартирала е процедура с оценител, който е направил одит на задълженията към две от трите фирми. На следващото Общо събрание тези суми ще бъдат превърнати в акции.

Към настоящия момент ръководството на Ботев не е осъществило контакт с третата фирма кредитор ТЦ ИМЕ.

Днешното извънредно работно събрание излъчи двама представители, които да осъществят контакт с въпросния кредитор. Това са адвокатите Георги Несторов и Ангел Палийски.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker