Ботев ПловдивФутбол

Ботев вдига парите на Стаховяк

Ботев предлага нов договор на вратаря си Адам Стаховяк. От жълто-черния клуб са навити да му повишат месечното възнаграждение с 30 процента. Това признаха източници от клуба, пише ”7 дни спорт”. Полският страж направи силен сезон с жълто-черния екип и се превърна в безспорен №1 под рамката. Отличието, което получи от феновете за най-добър в футболист на Ботев през изминалото първенство, доказва добрите му игри. В класацията на привържениците той изпревари любимците на жълто-черните Йордан Христов, Феребори Доре и Иван Цветков. Старши треньорът на Ботев Станимир Стоилов много държи Адам Стаховяк да остане в тима за по-дълго време и затова прави всякакви опити да удължи договора на играча с още две години. Настоящият контракт на поляка изтича през следващия сезон. Иначе интересът към Адам е много сериозен най-вече от тимове от Холандия и родната Полша. На няколко пъти представители на гранда ПСВ идваха до Пловдив, за да гледат на живо изявите на стража. Освен холандците ситуацията около Стаховяк следи и Лех Познан.

Ръководството на Ботев се ослушва за още един вратар, който да бъде конкурент на Адам. Резервният страж на жълто-черните Илия Николов не успя да запише нито един мач с фланелката на пловдивския тим. Преди време се заговори, че бившият страж на Локо Пд Петър Денчев може да се озове на Колежа, но развитие все още няма.

Очаква се през тази седмица да бъде внесена яснота около освободените от Ботев футболисти, както и част от новите попълнения. Със сигурност от отбора си тръгват Сивард Спрокел и Димитър Везалов, висящо е положението с Веселин Минев, Иван Цветков и Ромарио Кортзорг.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker