Локомотив ПловдивФутбол

Бонев: Романтиката във футбола изчезна

Тази сутрин в “Денят започва” гости бяха Мартин Камбуров и Христо Ботев, на които бе дадена думата по случай 90-годишния юбилей на Локомотив Пловдив, сегашната ситуация в клуба и младото поколение. Заедно с тях, в студиото беше и Радко Врагов, който е организатор на събитието. Ето какво казаха те:

“Има символика, защото според мен Локомотив Пловдив е идеология. За мен това е почти целия ми живот.

Това нещо с думи не може да се обясни. Идеология, показваща на хората, че си заслужава да обичаш един отбор.

Романтиката във футбола вече остава на заден план. Преди футболистите са давали всичко да защитят емблемата на Локомотив за две кебапчета, а сега се въртят милиони.

Моят съвет към младежите е да израснат като футболисти, а след това да мислят за заплати. За мен ще е удовлетворение, когато Мартин подобри рекорда ми.

Рекордите се поставят, за да могат да бъдат подобрявани от младото поколение. Локомотив е известен със своите привърженици.

За нас най-голямата упора са именно те. Ние сме силни и ще съществуваме винаги.

Помня мача срещу Ювентус с това, че участвах в него и двата отбора бяхме черно-бели. Оттогава и на нас казват Юве.”, каза Бонев.

От своя страна Мартин Камбуров добави следното: “Бат’ Ицо беше много изчерпателен за Локомотив. Феновете правят отбора специален за всички нас.

Както всяко дете, започнах от улицата на асфалта с приятели. Не искам да се сравнявам с Бонев.

Той е икона и няма база за сравнение. За мен е постижение да съм нареден до легендите на Локомотив.

Оценявам труда си и съм благодарен, че мога да играя още на това ниво. Футболът се промени много. Отборите дават милиарди за играчи. Той е хоби за богати хора, имащи много пари, за да поддържат един клуб”.

Думата за 90-годишния юбилей беше дадена и на другия гост – Радко Врагов. Той определи празника като общ за всички пловдивчани:
“Идеята на Крушарски е в това, че когато някой празнува, трябва да празнуват всички. Добре дошли са всички граждани на Пловдив. Юбилеят е повод за това”.

Христо Бонев упрекна и Ивайло Петев за избора му да не вика Камбуров в националния отбор. Както е известно, голмайсторът на А група често е пренебрегван от селекционерите на националите.

Една наболяла тема, която засяга младото поколение, не остана незасегната от двамата футболисти:

“Щастливи сме, че дойде човек, обичащ футбола и даващ големи пари за него. Той е професионалист и се захвана с детско – юношеската школа.

Крушарски поиска земя, върху която да се построят площадки за децата, но явно имаме площ само за молове и магазини. Така се налага да ходим и да търсим места по селата.

Общините трябва да помогнат и да направят така, че младежта да спортува”, изрази мнението си Зума.

“В мъжкия отбор трудно влизат юноши. Опитвам се с опит да им давам добри съвети. Събирам се с приятели по празници да играем и съм радостен, като виждам деца да спортуват. Трябва да се създадат условия, за да могат децата да тренират.

Подобни

Един Коментар

  1. Когато бяхме сами без президент година и нещо те 2мата бяха пльтно до отбора единия го спаси другия го бранеше докато не дойде Гн- крушарски .. Благодарим на ники неделчев и феновете който спасиха клуба и го следваха навсякаде .. Локомотив Завинаги

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker