бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Близо 5 млн лв нужни за “Бесика”, Титюков видя шанс в европрограма след 2015 год.

Зам.-кметът по спорт Георги Титюков днес разкри още подробности за това колко ще струва строежът на трибуна “Бесика” на стадион “Локомотив”. „ Сумата за „Бесика” с прилежащите сгради, според проекта на архитект Никола Балджиев, е около 5 млн лева, каза зам.- кметът, съобщава “Пловдивски новини”. Титюков учточни, че 1 829 000 лева с ДДС струва самата трибуна, двете сгради до нея – за 450 000 лева, като в едната ще се разположи музей, а в другата фен магазин. За спортната зала за 1000 зрители са нужни 2 500 000 милиона. Той видя шанс в новата европрограма „Региони в развити”, която трябва да стартира през 2014 или 2015 год. До сега по нея можеха да участват само малки населени места за спортни бази и съоръжения, но от новия програмен период това вече може да направят и големите градове като Пловдив. Положителното в случая е, че има 960 000 лева от Веселин Марешки и одобрено решение за строителство, отбеляза Георги Титюков.

“Стадионът е общински имот, така че има вариант изграждането на трибуната да стартира и с бюджетни средства”, коментира заместник кметът.

Припомняме, че миналия четвъртък писахме, че в Общинския съвет притеснен влезе зам.-кметът по спорт Георги Титюков. Той държеше папка с документи и веднага потърси административния директор на „черно-белите” Атанас Узунов. „Лоши новини. Отрязаха ни за трибуна „Бесика”..парите няма да стигнат”, това му каза в кафето Георги Титюков. След малко към тях се присъедини кметът Иван Тотев и общинския съветник Константин Георгиев, предаде репортер на “Пловдивски новини”. Титюков обясни, че парите, които бившият финансов благодетел на Локо (Пд) Веселин Марешки ще отпусне за построяването на Бесика 960 000 лв, не стигат. Според пълния проект на арх. Никола Балджиев изграждането на трибуната ще струва 1.8 милиона лева. Четиримата започнаха да преглеждат документацията и дори да мислят от къде може да се орежат пари и дори седалките да са от по-евтините или да ги няма и т.н. На бързо споменаха и няколко бизнесмени фенове на Локо, които може би биха помогнали със средства. В крайна сметка етовариант: Да се говори с Марешки да даде цялата сума; Да се намери други благодетели; Общината да дофинансира проекта и да не се изпълни на 100% проекта и вместо седалки да се сложат парапети.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker