Ботев ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Без ТВ излъчване на “А” група?

Началото на сезона в “А” група може да остане без телевизионно излъчване. Причината е TV7, която няма нужните пари, за да плати на клубовете сумите от телевизионни права.

Компанията „Футбол Про Медия”, която държи правата за излъчване на мачовете от „А” група, трябва да намери спешно 2,5 милиона лева, за да плати на клубовете. Това разкри изпълнителният директор на фирмата Атанас Караиванов пред „7 дни спорт”.

„Обикалям София да търся пари, заяви Караиванов. – Трябва да преведем 2,5 милиона лева на клубовете от телевизионни права. ТВ7 не платиха, а това са жизненоважни пари за клубовете, с тях те оцеляват. От вчера тече 30-дневен срок, в който ТV 7 трябва да плати. Иначе отиват на съд. Те ни увиснаха на врата като воденичен камък. Всички големи телевизии имат желание да излъчват мачовете, но в момента не е ясно какво ще се случи. Затова ние не сме сигурни ще се излъчват ли изобщо мачове в събота и неделя.”

Фирмата „International Media Services”, която осигуряваше технически предаването на мачовете, е спряла да работи с ТV7 и е завела иск срещу телевизията за неизплатени над 1 млн. лв. Сега техниката ще предостави друга фирма TV1. Проблемът е, че тя разполага с един ПТС – изключително модерен, но само един. Това означава евентуално излъчването само на един мач на ден.baner-tribuna-plovdiv-pod-statiiteХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker