бетано най-добър сайт за слот игри
Виктория Волей - мъжеВолейболЛокомотив - вМарица - жени

Безумие: ПУ развали домакинството на европейското за девойки през 2015

Поредното безумие в пловдивския спорт стана факт днес. Пловдивският университет е отказал домакинство на европейското първенство за девойки до 17 години през 2015г.

Това заяви президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров след края на събранието на УС на БФВ в Пловдив. Той каза, че не е имало никакво разбиране от страна на ПУ. Довода на ректора на университета бил, че тази зала трябвало да се използва само и единствено от студентите и да няма странични събития на нея.

По този начин Пловдив загуби чудесна възможност да домакинства на европейско за девойки. Лазаров заяви още, че със сигурност градът ни отпада за шампионата за девойки, защото дори и да бъде готова зала “Колодрума” тя е прекалено голяма да приеме европейското първенство за девойки и реално тя няма как да се пълни за двубоите от шампионата.

Припомняме Ви, че залата на ПУ беше открита на 14 юни 2012, но след откриването и тя беше домакин на едва три състезания, а от университета нямат никакво желание да я дадат на волейболните и баскетболните клубове в града да играят своите домакински срещи в първенствата.

Имаше лека светлина в тунела, че от догодина Марица може да играе домакинските си срещи в залата, но и това едва ли ще стане.

Залата на ПУ е най-модерната и голяма в Пловдив до момента (преди откриването на “Колодрума”) тя има 1000 седящи места, но за съжаление от ректората поради една или друга причина не искат да има други събития в нея.

Ето какво каза Лазаров относно проваленото домакинство:

“Кандидатствахме с пловдивската зала, но се отказахме от това, тъй като от страна на Пловдивския университет не срещаме абсолютно никаква подкрепа, никакво разбиране…  Казвам го най-официално.  За да организираме в една нова зала точно в Пловдив това Европейско първенство за девойки в България, което много отдавна не е било, ние разчитахме, че някой ще ни подаде ръка.  За съжаление, това не се случи и ще търсим други възможности”, заяви Лазаров.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker