Локомотив ПловдивФутбол

Безпаричие в Локо до края на сезона

Локомотив (Пловдив) ще доиграе сезона в “А” група, въпреки че собственикът Константин Динев реално е спрял издръжката на отбора. Футболистите и треньорите в представителния тим чакат 25% от месечните възнаграждения за ноември 2013 г., пълните заплати за февруари и март, пише Sportonline.bg.

По график тези суми трябва да им бъдат изплатени до 5 април.  По вътрешноклубен правилник Коко Динев плаща по 10 заплати годишно и затова не дължи нищо на играчите за януари, когато ги води по традиция на скъпи лагери в Испания. Още по-тежко е положението със служителите в клуба и треньорите в ДЮШ, които не са виждали пари от началото на 2014-а. Хазартният бос вече им дължи по 3 месечни възнаграждения.

На “Лаута” са силно притеснени, че във всеки момент Коко Динев може да обяви фалит, след като ултраси от няколко фракции му обявиха война. За последно Динев бе на “Лаута” на 7 март, когато уволни административния директор Атанас Узунов по политически причини. Единственият официален мач, който собственикът е гледал през тази година, е пловдивското дерби с Ботев на Националния стадион “Васил Левски”.

След загубата с 1:2 Динев е спрял да вдига телефона си дори и на най-приближените хора от “Лаута”. Финансовият директор на Локо Диян Станев е категоричен, че клубът няма да има проблеми с професионалния си лиценз. Но има опасност звездите в отбора да се разбягат след сезона като свободни агенти заради неполучени заплати за повече от 2 месеца.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker