бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Атанас Пашев навърши 50

На 21 ноември 2013 г. рожден ден празнува емблематичният нападател от “златното поколение” на Ботев (Пловдив) Атанас Пашев. Легендарното крило на “канарчетата” от 80-те години отбелязва своя половинвековен юбилей. Пашата получи почетен плакет от клуба по повод своята 50-годишнина.

Плакетът бе връчен на рожденика от неговия съотборник Марин Бакалов на стадион “Христо Ботев”, непосредствено преди отпътуването на ветераните на Ботев за финалния мач от Републиканското първенство. Наско Пашев използва случая да почерпи “канарите” и да им пожелае успех в мача за титлата срещу Дунав (Русе) в Габрово.

Атанас Пашев е един от големите любимци на привържениците на Ботев. Фамозното крило влудява публиката с бързина, техника и демараж, както и с реализаторските си умения. Във визитката си има 194 мача и 100 гола с екипа на Ботев в “А” група, като през 1986 г. печели голмайсторския приз в елита с 30 попадения. През същата година е и вицешампион на България. Бронзов медалист през 1983, 1985, 1987 и 1988 г. В европейските клубни турнири взима участие в 14 мача и бележи 7 гола (КЕШ 2/1, КНК 4/3, УЕФА 8/3).  За националния отбор на страната записва 19 мача и 3 гола, и участва на Световното първенство в Мексико-86.

Един от най-ярките спомени в съзнанието на футболна България Атанас Пашев оставя на 7 ноември 1984 г., когато едва 20-годишен става един от главните герои в забележителния спектакъл на “канарчетата” срещу Байерн (Мюнхен). Крилото бележи гол и изработва дузпа за победата с 2:0, като само липсата на спортно щастие му пречи да вкара решителното трето попадение, с което да изхвърли германския колос от турнира.

Ръководството на Ботев честити празника на Атанас Пашев и му пожелава много здраве и поводи за щастие!

Източник: официален сайт на ПФК Ботев Пловдив

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker