ФК ЕвроколежФутбол

Асеновец отстрани Еврколеж след много драма във финала за Купата на аматьорската футболна лига за зона Пловдив

Отборът на Евроколеж загуби финала за Аматьорската футболна лига за зона Пловдив с 8:7 от Асеновец след дузпи. Колежани допуснаха обрат в резултата, след като водеха с 2:0 на полувремето. Точни за жълтите бяха Петър Челебиев (37’) и Мирослав Караилиев (42’). През втората част домакините успяха да докарат мача до дузпи след два гола на Александър Стойчев в 53 и 65 мин. От бялата точка нервите на домакините се оказаха по-здрави и спечелиха с 6:5.

През първата част колежани бяха пълни господари на терена и още в 2 мин можеха да поведат в резултата. След пас дълбоко в половината на домакините Георги Куртев с глава свали към Мирослав Караилиев в ляво. Защитник на Асеновец се подхлъзна, а топката се озова в бързоногото крило. Караилиев навлезе в наказателното поле би силно, но топката се спря във външната страна на мрежата. Последваха два удара на Рахов с глава, но топката мина покрай гредата в аут. В 30 мин Караилиев можеше да открие резултата. Той се прибори за топката с играч на домакините в наказателното поле до аут линия. От малък ъгъл вместо да подаде на свободния Петър Челебиев на дузпата, реши да бие. Коженото кълбо профуча покрай врата в аут. В 37 мин Караилиев центрира в наказателното Илхан Ибрамчик свали към Челебиев на дузпата. Нападателят отклони топката покрай вратаря на домакините за 0:1. Шест минути по-късно Караилиев вкара гол красавец от 25 метра. Играчът беше фронтално срещу вратата и с прехвърлящ удар вкара топката под гредата за 0:2.

През втората част домакините, които само наблюдаваха от близо срещата през първата част, излязоха променени. С два гола на Александър Стойчев в 52 и 65 мин те успяха да изравнят резултата. Колежани трудно организираха атаки в тези минути и се защитаваха. В последните минути Стойчев можеше да реши мача. При поредното центриране отклони топката с глава в долния десен ъгъл на Апостол Стоянов. Вратарят на колежани успя с мъка да я отклони и да остави дузпите да решат изхода от срещата.

Наказателните удари започнаха добре за Евроколеж след пропуск на Йордан Жаров. Последваха точни удари на Георги Куртев, Сезгин Четин, Николай Бончев и Костадин Атанасов. За домакините точни бяха Караматев, Стойчев, Гуджев и Филипов. Последната решаваща дузпа за колежани се падна на Христо Зотев. Играчът прати топката в левия ъгъл, но стражът спаси. Последваха нови дузпи като при резултат 6:5 за домакините Радо Трандафилов би покрай гредата в аут и Асеновец спечели руската ролетка.

fceurocollege.com

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker