ЛокомотивФутбол

Архан Исуф и Филип Колев: Искаме да играем професионален футбол!

В предсезонната подготовка на Локомотив в Боровец взеха участие и няколко момчета от детско-юношеската школа. Сред тях са талантите Архан Исуф и Филип Колев. Те успяха да запишат и своите неофициални дебюти с фланелката на „черно-белите“ в контролите на отбора. Двамата се съгласиха за блиц интервю пред камерата на LokomotivTV, а освен това отговориха и на няколко въпроса за официалният сайт.

Изкара цялата предсезонна подготовка с представителния тим на Локомотив в курорта Боровец, взе и участие в контролите на тима. Как се чувстваш като част от мъжкия тим и голяма ли е разликата в сравнение с юношеския футбол?

АИ: Чувствам се наистина щастлив. Разликата между юношеския футбол и мъжкия футбол е голяма, но се надявам, че успявам да се адаптирам успешно с всеки изминал ден.

ФК: Чувството е невероятно. Разликата наистина е голяма. Играта е по-динамична и трябва да бъдеш много по-прецизен, защото всяка една грешка се наказва.

Някой от по-опитните играчи помогна ли ти със съвети и с адаптацията към тима?

АИ: Да, всеки от тима ми помага със съвети. Благодарение на тяхното търпение и разбиране, всички ние, които сме от школата, се чувстваме по-комфортно на терена. Надявам се да оправдаем гласуваното ни доверие.

ФК: Всички ме приеха много добре, което ми помогна с преодоляването на първоначалния стрес. Отборът е сплав от опитни и талантливи футболисти. Треньорите се отнасят с мен професионално: критикуват или хвалят – каквото съм заслужил. За мен това е много полезно, защото всички са били изключително успешни играчи и напътствията им много ми помагат.

Как се почувства, когато за първи път разбра, че си повикан да тренираш с представителния отбор? 

АИ: Чувството е прекрасно. За първи път бях повикан, когато бях още на 15 години. Тогава старши треньор бе Христо Колев, а аз взех участие в контролата срещу Монтана. Тази година отново бях повикан от старши-треньора Войн Войнов. Радостта за мен беше голяма и с всяка една тренировка се старая да се уча от другите и да ставам по-добър.

ФК: Много развълнуван, но и удовлетворен след всичките положени усилия през годините в юношеския футбол. И доста нетърпелив да успея да зарадвам хилядите верни привърженици на Локомотив с голове и добра игра.

Съветваш ли се и с треньора ти в детско-юношеската школа на тима? 

АИ: Треньор в момента във формацията до 19 години ми е Димитър Палазов. Чухме се на няколко пъти с него, той ми вдъхва кураж и увереност. Благодарен съм на него и на всички треньори, които са ме наставлявали в моята кариера.

ФК: Разбира се. Този сезон играх за U16, U17 и U19, така че се съветвам с няколко треньора (смее се). Дължа много на Васко Ангелов, Димитър Палазов и Иван Маринов.

Предстои старта на Първа лига. Локомотив гостува в първия кръг на завърналния се в елита Етър (Велико Търново). Каква е прогнозата ти за двубоя?

АИ: Очаква ни тежко гостуване, но според мен Локомотив ще успее да победи Етър.

ФК: Локомотив е силен отбор и може да надделее над всеки друг в първенството. Прогнозата ми е победа.

Източник: lokomotivpd.com

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker