бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Артур си пожела Купата, на връх рождения си ден

На 14 януари рождения си ден празнува левият защитник на Ботев (Пловдив) Артур Енрике. За втори път, откакто се присъедини към “жълто-черния” тим през лятото на 2012 г., бразилецът посреща личния си празник в лагерна обстановка. “Паулистата” в състава на “канарчетата” прие честитките на своите съотборници и се съгласи да върне поздравите на феновете чрез официалния сайт на клуба. Ето как се чувства №26 в състава на “канарчетата” навръх 27-ия си рожден ден:

–  Честит рожден ден, Артур! Какво си пожелаваш на този ден?

–  Разбира се, на първо място здраве! Пожелавам си също така щастие за мен и хората около мен. Когато близките ми са щастливи, тогава и аз съм добре. В професионален план си пожелавам да помогна с най-доброто, на което съм способен на Ботев да постигне целите си. Защо не и да вземем Купата на България. Искам да радваме феновете. Когато публиката е щастлива, тогава всички можем да бъдем доволни.

–   Липсва ли ти Бразилия повече от обикновено в днешния ден?

–   Да, защото имам силна връзка със семейството и приятелите си. Още повече преди 5 дни бях там, а сега не мога да споделя празника си с тях. Но, това е живота, свикнал съм да е така. В крайна сметка аз съм професионалист и работата ми изисква да бъда тук сега. Освен това в отбора и в Българи също имам приятели и ми харесва да съм близо до тях. Цял ден получавам пожелания във фейсбук от Бразилия и това ме кара да се чувствам по-близо до родината си.

–   Вече година и половина си част от тима на Ботев. Как се чувстваш, свикна ли достатъчно с България и Пловдив?

–  Това наистина е много време. Напълно съм адаптиран към отбора и все повече свиквам с всичко в България – живота, езика,обичаите… Мога да кажа, че чувствам Пловдив като мой втори дом. Харесва ми да се прибирам в Бразилия, но в края на ваканцията ми там усещам, че ми липсват тренировките и ежедневието в България. С доброто си отношение хората в Пловдив и феновете на Ботев допринасят много да се чувствам като у дома.

– Като спомена езика, всичко ли разбираш, когато ти говорят на Български?

– Не всичко, но около 60% от нещата. В началото мислех, че ще бъде невъзможно да го науча, а сега смятам, че след година ще разбирам всичко и ще мога да говоря свободно български. Звученето на вашия език ми допада. Например, когато холандците в отбора говорят помежду си, техният език ми се струва доста по-труден.

– Ботев има за цел да спечели квота за евротурнирите. Как оценяваш шансовете ни да го сторим?

– Всичко зависи от нас. Мисля, че имаме много качествен отбор и ако работим добре и показваме играта, която искат от нас, ще успеем да изпълним задачата. Също така се нуждаем от подкрепата на всички,които обичат Ботев. Няма значение дали през купата или първенството, сигурен съм, че можем да спечелим участие в Европа. Всички ще бъдем много щастливи, ако заедно с това успеем да спечелим трофей.

– В края на първия дял от сезона получи контузия. Как се чувстваш сега?

–  Тази контузия дойде в най-неподходящия за мен момент – точно, когато бях започнал да играя и да навлизам в ритъм. Сега съм напълно възстановен и готов да тренирам, за да бъда отново в добра форма.

– Искаш ли да кажеш нещо на феновете на Ботев ?

– Искам да благодаря на всички за прекрасните пожелания, които получавам непрекъснато. Надявам се те да се върнат на всички в двоен размер. Съжалявам само, че заради лагера от тортата ще опитат само момчетата в отбора. (смее се)

Снимка и източник: официален сайт на ПФК Ботев Пловдив

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

2 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker