Ботев ПловдивФутбол

Арестуваха бивш шеф на Ботев Пд!

Бившият президент на ПФК Ботев и баскетболния клуб “Левски” Иван Джиджев е бил арестуван заради обвинение в улесняване на длъжностно присвояване от КТБ и пране на пари. Джиджев бе назначен да управлява жълто-черния клуб от бившият мажоритарен собственик Цветан Василев през май 2014 г.

Той докара в Коматево за спортен директор бившият национален селекционер и треньор на Локомотив Пловдив Димитър Димитров (Херо). Херо обаче бе на поста само седмица и напусна след избухналия скандал в КТБ.
След напускането на Херо и тогавашния треньор Станимир Стоилов, Иван Джиджев назначи легендата на българския футбол Любослав Пенев. Джиджев напусна ПФК Ботев на 7 юли 2014 г.

Джиджев е един от свидетелите по централното дело за фалита на Корпоративна търговска банка. Прокуратурата твърди, че бившият спортен мениджър е изтеглил “привиден” и необезпечен кредит от КТБ в полза на фирмата си “Велдер Пропъртис”, с което е “улеснил длъжностно присвояване” от страна на изпълнителния директор на банката Александър Пантелеев и на бившия директор “Кредитиране” Георги Зяпков, съобщава правният сайт “Де Факто”.

Джиджев е подведен под отговорност и за това, че е получил “9 милиона лв. повече, отколкото са му трябвали”, което е навело прокуратурата на съмнения за пране на пари.

Самият кредит на Джиджев е погасен, става ясно от информацията.

Обвиняемият е задържан в неделя (7 юли), но във вторник е пуснат на свобода от Апелативния съд на основание на това, че от представените доказателства не може да се направи обосновано предположение за извършено престъпление.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker