АкадемикБаскетбол

Академик допусна нова загуба

Академик Бултекс 99 загуби нещастно домакинството си на македонския Блокотехна в Балканската лита с 82:86 /19:26, 26:11, 16:25, 21:24 / в двубой, пълен с обрати. Пловдивският тим обърна пасив от 10 точки още до почивката, два пъти повеждаше, включително в последната четвърт, но грешки в самия край на мача костваха победата.

Голям мач за пловдивския тим направи Адриян Секулов, който изригна с 22 точки, от които 4 тройки. За съжаление усилията му се оказа недостатъчни. 19 точки добави Шакир Смит, Дурчев се отчете с 12.

Академик Бултекс 99 започна лошо, стрелбата не вървеше никак в началото, в защита нещата също не стояха добре. През първата четвърт авансът на гостите стигаше 10 точки. До средата на втората обаче пловдивският тим заздрави отбраната, а отлично включилият се Секулов поведе тима към обрат. Гардът буквално избухна с 14 точки за десетина минути игра и бе в основата на промяната на студентите.

След почивката гостите се стегнаха и 3 минути преди края на третата четвърт дори поведоха, след като домакините влошиха мерника на далечната стрелба. За сметка на това баскетболистите на Блокотехна вкараха няколко тройки, с които наклониха везните в своя полза. След кош на Бачев със сирената двата отбора се оттеглиха с точка аванс на Блокотехна преди решителната последна четвърт.

В нея отборът на Асен Николов дръпна с 8 точки, благодарение на точна далечна стрелба на Шакир Смит и Айзея Юмипиг . В последните 2-3 минути обаче грешки неточни решения в атака попречиха на студентите да си вземат мача. Това бе пета поредна загуба на Академик Бултекс 99 в НБЛ и Балканската лига. Предстои пауза, на 2 декември пловдивският тим посреща Спартак Плевен.

На една от почивките на двубоя играчите отдадоха заслуженото на момчетата от отбора за хора с увреждания, който е готвен от треньори на Академик Бултекс 99 за участие на световно първенство догодина в Италия. Като подарък те получиха топка с автографите на баскетболистите на пловдивския тим.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker