бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивЛокомотив ПловдивНационалиФутбол

Автогол на Бодуров повали България

България допусна първа домакинска загуба в квалификациите за Евро 2016. „Трикольорите“ отстъпиха с 0:1 от Хърватия на националния стадион „Васил Левски“ в мач от група „Н“. Николай Бодуров си отбеляза нелеп автогол в 36-та минута, който донесе победата за „шахматистите“. Играчите на Любослав Пенев бяха много еднообразни в атака, като предимно залагаха на центрирания и атаки по крилата.

Първата опасност в мача бе в 12-та минута пред вратата на Владислав Стоянов. Иван Ракитич центрира от корнер в наказателното поле на България, след което Иван Перишич се опита да стреля, но топката рикошира във футболист и излезе в корнер.

Двубоят бе прекъснат в 23-та минута за около 3-4 минути, заради безредици по трибуните на националния стадион „Васил Левски“. При резултат 0:0 главният рефер Матеу Лаос реши за кратко да прекъсне срещата, заради напрежението в сектора с фенове на гостите. Привържениците в Сектор Г, които се намират в близост до Сектор А, започнаха да палят факли, както и седалки. Полицията навлезе сред тях, за да укроти феновете. Ситуацията накара дори част от футболистите на Хърватия да се опитат да направят знак към своята агитка, да се успокоят, за да може срещата да продължи. След подновяването на мача, полицията направи кордон точно пред сектора, в опит да потуши напрежението.

Хърватия бе много близо до това да поведе в резултата в 28-та минута, когато след центриране в наказателното поле на България Апостол Попов не успя да избие добре топката и тя попадна на крака на Иван Перишич, който стреля, но топката рикошира в Николай Бодуров и излезе в корнер. След това Иван Ракитич центрира от корнер в наказателното поле на България, след което Домагой Вида стреля с глава, но в аут. В 32-та минута Иван Перишич центрира остро в наказателното поле на България, топката срещна напречната греда на вратата на Владислав Стоянов и излезе в тъч.

Единственият гол в срещата падна в 36-та минута, когато Иван Ракитич центрира от фаул в наказателното поле на България, където Апостол Попов изпусна Иван Перишич, който стреля с глава, след което Николай Бодуров си отбеляза автогол.

Хърватите организираха много добра атака в 39-та минута, когато Марсело Брожович стреля от границата на наказателното поле на България, но Владислав Стоянов успя да избие в корнер.

България можеше да изравни резултата в 42-та минута, когато Йордан Минев с глава подаде към Владимир Гаджев, който изскочи сам срещу Даниел Субашич и в последния момент стреля, но в страни от левия стълб на вратата на Хърватия.

През второто полувреме хърватите не рискуваха и играха много добре тактически.

Георги Илиев можеше да изравни резултата в 68-та минута, когато отправи хубав далечен удар, но топката рикошира във футболист на Хърватия и излезе в корнер, като топката премина много близо в страни от десния стълб на вратата на Даниел Субашич.

Александър Тонев реши да изненада Даниел Субашич в 76-та минута. Тонев стреля от около 30 метра, като насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на Хърватия, Даниел Субашич плонжира и спаси.

Хърватите бяха много близо до това да вкарат втори гол в 89-та минута, когато Марио Манджукич сложи топката на главата на Марсело Брожович, който стреля от чиста позиция, но над напречната греда в аут.

Така България записа първа загуба в евроквалификациите, а в понеделник гостува на Норвегия.

България: 1. Владислав Стоянов – 6. Йордан Минев, 2. Апостол Попов, 5. Николай Бодуров, 4. Петър Занев (46′ – 22. Георги Илиев) – 21. Светослав Дяков, 18. Владимир Гаджев (68′ – 20. Александър Тонев) – 2. Станислав Манолев, 9. Ивелин Попов (к), 17. Георги Миланов – 19. Илиан Мицански (46′ – 8. Андрей Гълъбинов)

Хърватия: 23. Даниел Субашич – 11. Дарио Сърна, 21. Домагой Вида, 5. Ведран Чорлука, 3. Даниел Пранич – 4. Иван Перишич, 7. Иван Ракитич (79′ – 20. Матео Ковачич), 10, Лука Модрич, 14. Марсело Брожович – 18. Ивица Олич, 9. Марио Манджукич

Класиране:

  1. Италия 6 точки
  2. Хърватия 3
  3. Норвегия 3
  4. България 3
  5. Азербайджан 0
  6. Малта 0

Материали: GONG.BG

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

2 Коментара

  1. пенев много си страхлив бе човек.Може ли да второто полувреме да мачкаме така а първото супер страхливо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker