Ботев ПловдивФутбол

СНИМКИ: Ботев (Пд) бе гилотиниран на “Герена” след аванс от 0:2..

Отборът на Ботев (Пд) пропиля два гола аванс и отново не успя да превземе “Герена”…

“Канарчетата” продължават да чакат първа победа над Левски на ст.”Георги Аспарухов” от 28 години насам, след като тази вечер пропуляха два гола авнс и загуби с 3:2 гостуването си “сините” в срещата от 33-ия кръг на Първа лига.

Това бе един от последните шансове на “канарчетата” да се преборят за 4-то място (при евентуална Купа на Левски), с което да си осгурят мач за квота от Лига европа. В момента пловдивчани са 5-ти с 49т., на 6т. от 4-ия Берое и на 8т. от 3-ия Левски.

Жоао Пауло и Стивън Петков дадоха комфортен аванс на Ботев (Пд) през пърото полувреме с попадения в 30-та и 33-та минита. През втората част обаче експерименталната селекция на се събуди и обърна мача до 3:2 с две попадения на Паулиньо и гол на Ривалдиньо от дузпа.

Срещата започна силно за Ботев (Пд). В 22-та минута Диого успя да се обърне и стреля от дъгата, но неточно.

В 27-та минута нова бърза атака на Ботев, Жоао Пауло бе оставен свободен отляво да влезе в пеналта, но предпочете да стреля отдалеч и би много неточно.

Този път вече бързата атака на Ботев бе резултатна. Изведен от Лазар Марин отляво в наказателното поле, Жоао Пауло обработи светкавично топката и я прати в далечния ъгъл на Кръстев.

Втори гол за Ботев в рамките на по-малко от 120 секунди. В 33-та красива попадение, след като Бризола размина ефектно отдясно защитника си и центрира, а Стивън Петков от упор, от 7-8 метра засече отлично в мрежата.

Ботев (Пд) опита да вкара трети гол в началните минути на втората част. В 47-та атака за Ботев, двама на двама, Стивън Петков успя да преодолее Белмонт с паса си към Жоао Пауло, но Панайотов се намеси решително преди той да засече и изчисти.

В 62-та минута Стивън Петков пропусна да реши мача, след като получи от Бризола отляво, и точно пред вратарското поле топката му бе избита.

ГОЛ! В 70-та минута Паулиньо намали изоставането на Левски, след като бе оставен непокрит в наказателното поле. Кабрал намери Рошу по десния фланг, а той видя отлично Паулиньо сам на 9-10 метра от вратата и за него остана лесното – да добави в мрежата.

В 78-та Ндунгала се измъкна зад защитата на Левски, отляво на атаката на Ботев (Пд), след което стреля, но топката попадна в ръцете на Кръстев.

ГОЛ! В 85-та минута Ривалдиньо отбеляза от дузпа и изравни за “сините”.

ГОЛ! В 90-та минута Левски довърши Ботев (Пд) с трети гол, след като Паулиньо отново е точен, след първи удар на Кабрал, отразен от Кайзер, топката попадна в Паулиньо и той в центъра на наказателното поле оставен непокрит, стреля точно за 3:2!

Стартови състави на двата отбора:

Левски:

Кръстев, Белаид, Ейолфсон, Найденов, Белмонт, Фигейредо, Кабрал, Рошу (Илия Юруков 78’), Обертан (Паулоньо 45’), Панайотов, Иванов

Старши треньор: Делио Роси

Ботев (Пд):

Кайзер, Филипов, Терзиев, Пиргов, Марин, Юсеин, Бризола, Неделев (Ндунгала 67’), Василев, Паоло (Балтанов 64’), Петков

Резерви: Ивайло Емануел Чигози Мба, Ивайло Димитров, Костадин Велков, Наско Милев, Цветелин Чунчуков, Тони Иванов

Старши треньор: Николай Киров

Главен съдия: Стефан Апостолов

Ботев (Пд) и Левски се обединиха в почитта си към Георги Аспарухов-Гунди

Ботев (Пд) и Левски се обединиха в почитта си към Георги Аспарухов-Гунди

Ботев (Пд) и Левски се обединиха в почитта си към Георги Аспарухов-Гунди

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker