Ботев ПловдивФутбол

Красив обрат! Ботев (Пд) „хвана за фланелката“ и повали на земята Берое по пътя към Европа

„Канарчетата“ не се дадоха на претендента за Европа Берое и го повалиха “на земята” по пътя му към 3-то място…

Отборът на Ботев (Пд) игра смело и търсеше головете през цялото време при сладкия обрат с 2:1 срещу тима на Берое тази вечер в кв.Коматево в срещата от 34-ия кръг на Първа лига.
Мартин Камбуров с редовния си гол (202) в края на първата част вгорчи деня на „жълто-черните“ след красив шут над Кайзер. През втората момчетата на Николай Киров проявиха борбен характер и доведоха нещата до обрат с 2:1.

Автор и на двете попадение бе бразилецът Жоао Пауло, който първо след удар от дистанция (51′), а след това и с премерен шут сам срещу Аргилашки (86′) донесе много сладките 3т. на своя отбор.

Двата тима завършиха срещата с по 10 души, след като през втората част бяха изгонени за втори жълт картон Карлос Охене от Берое и Густаво Афонсо за директен червен картон от Ботев (Пд).

Още преди началото на тази среща бе ясно, че „жълто-черните“ няма да имат шанс да се доберат до 3-то място, което ще даде шанс на заелия го да играе финален плейоф за Лига Европа срещу победителя от „Втората осмица“. В момента пловдивчани са 5-ти с 52т., докато Берое е 4-ти с 58т., на 1т. зад Левски.

В последните си два мача от сезона „канарчетата“ приемат Верея (15.05, вторник) и гостуват на Лудогорец.

Началото бе спокойно, като в първите десетина минути двата тима единствено дебнеха грешки на съперника и не пожелаха да увеличат оборотите спрямо съперника. Едва в 13-та минута се отвори пробойна в компактната защита на гостите, когато Серкан Юсеин овладя хвърляне от тъч и пусна зад защитата за Пауло. Бързоногият бразилец излезе сам срещу Аргилашки, но направи едно излишно движение вляво, а при удара не успя да преодолее стража на “зелените”, който улови.

180 секунди след това Ндунгала обърна добре фланга на атака и пусна към включилия се добре в атака Филипов. Той стреля от въздуха от границата на наказателното поле, но топката се отби в лявата греда зад Аргилашки и излезе в аут.

В 19-та минута Охене се озова на хубава позиция за изстрел пред полето на Ботев (Пд), но Кайзер успя да хвана летящата слабо топка в себе си. В следващата атака “канарчетата” получиха право да изпълнят пряк свободен удар от далечна дистанция, фронтално на вратата на Берое. Жоао Пауло обаче заложи на силата и прехвърли вратата на съперника.

В 26-та минута топката отново се озова във Филипов, който стреля от идентична позиция, спрямо преди малко, но този път туповният му удар мина над вратата на Аргилашки. 5 минути по-късно Неделев пробва късмета си от свободен удар с техничен шут, но топката прелетя до десния страничен стълб на гостите.

Ботев (Пд) продължи да застрашава вратата на съперника, след като Неделев стреля много силно с левия крак по диагонал, но Аргилашки изби с ефектен плонж. Секунди по-късно Нднугала се озова на подобна позиция пред полето на Берое и стреля, но и този път стражът на “заралии” улови. Малко след това Серкан центрира към “точката на дузпата”, където Терзиев стреля с глава, но Аргилашки отново прихвана летежа на кълбото.

ГОООЛ Мартин Камбуров дава преднина на Берое в попадение в 44-та минута – 0:1!

Въпреки че през по-голямата част на полувремето старозагорци бяха в ролята на защитаващия се отбор, 2 минути преди неговия край те поведоха в резултата. Автор на гола бе дежурният заподозрян Мартин Камбуров, който получи хубав извеждащ пас от Боби Цонев зад защитата на Ботев (Пд) и с много умно отиграване копна топката над Кайзер.

ГОООЛ Жоао Пауло изравни за домакините в 51-та минута – 1:1!

Малко след началото втората част “канарчетата” се добраха до попадение, с което изравниха резултата. Автор на попадението бе Жоао Пауло, който от левия ъгъл на наказателното поле на гостите шутира много красиво и технично в обратния на Аргилашки, носейки гол а за своите, с 9-ото си попадение в Първа лига за кампанията.

Малко след това Пиргов изненадващо реши да стреля, но Аргилашки се намеси и улови. В 63-та минута Охене без изгонен от игра, след като получи втори жълт картон. Секунди по-късно двата тима отново изравниха числения си баланс на терена, тъй като Густаво Афонсо вдигна високо крака си и го заби в лицето на Леони, което принуди съдията да му покаже директен червен картон.

В 86-та минута Райнов превхръли вратата на Кайзер с шут от няколко метра, след като топкат аму бе пусната точно с пас отдясно.

ГОООЛ Жоао Пауло донесе успеха на Ботев (Пд) с попадение в 89-та минута – 2:1!

Стартови състави на двата отбора:

Ботев (Пд): Даниел Кайзер, Филип Филипов, Радослав Терзиев, Димитър Пиргов, Йордан Минев, Серкан Юсеин, Фелипе Бризола (Лъчезар Балтано 54′), Тодор Неделев, Густаво Афонсо, Дуде Ндонгала (Милко Георгиев 85′), Жоао Паоло

12
Кайзер
23
Минев
3
Пиргов
18
Терзиев
28
Филипов
10
Юсеин
29
Ндунгала
7
Бризола
8
Неделев
37
Пауло
93
Густаво

Резерви: Иван Чворович, Юлиано Алваро, Георги Стайков, Лъчезар Балтанов, Лазар Марин, Mилко Георгиев, Ангел Бастунов

Сташи треньор: Николай Киров

Берое: Георги Аргилашки, Милен Желев, Павел Виданов, Мартин Райнов, Карлос Охене, Мартин Камбуров, Борислав Цонев, Иван Бандаловски, Рубен Бригидо, Матеус Леони, Камен Хаджиев

23
Аргилашки
20
Леони
11
Бандаловски
26
Хаджиев
2
Виданов
8
Охене
7
Райнов
10
Цонев
18
Бригидо
3
Желев
9
Камбуров

Резерви: Душан Перниш, Емин Ахмед, Георги Динков, Серджиу Негрут, Веселин Пенев, Антон Карачанаков, Никола Гавов

Старши треньор: Александър Томаш

Главен съдия: Николай Колев

Лудогорец с мегаоферта към Тодор Неделев

Лудогорец с мегаоферта към Тодор Неделев

Лудогорец с мегаоферта към Тодор Неделев

Лудогорец с мегаоферта към Тодор Неделев

Лудогорец с мегаоферта към Тодор Неделев

Лудогорец с мегаоферта към Тодор Неделев

Лудогорец с мегаоферта към Тодор Неделев

Лудогорец с мегаоферта към Тодор Неделев

Видео: Диема

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker