Ботев ПловдивФутбол

„Канарите“ са посечени в края в спираща дъха „Битка за Тракия“

В спираща дъха „Битка за Тракия“ Берое пречупи Ботев (Пд) в края…

Този следобед на ст.“Берое“ отборът на Ботев (Пд) не успя да вземе нищо от гостуването си в Стара Загора и след зрелищен мач загуби с 2:3.

“Канарчетата” получиха късен гол, дело на Борислав Цонев в 89-та минута, и се отдалечиха значително от 3-ото място в класирането. За сметка това пък Берое затвърждава позицията си в “тройката” с актив от 54т., на 4т. пред 4-ия Левски. Пловдивчани остават 5-ти с 45т.

Вяло първо полувреме в крайна сметка донесе попадение за “зелените” след шут на Еуженио и рикошет в крака на Пиргов две минути преди края. През вторите 45 минути двата тима потърсиха успеха и за няколко минути „забравиха“ задълженията си в защита, поглеждайки смело в атака.

Бърза размяна на 3 попадения през втората част, в рамките на 13 минути, между 52-та и 65-та, дадоха надежда за победа последователно и на гостите, и на домакините.

„Златния” Стивън отново влезе от пейката в началото на полувремето и за 6 минути на терена вече бе успял да изравни за Ботев (Пд). Преднината на гостите обаче се задържа едва няколко минути, след като Серкан фаулира Еуженио в наказателното поле на „жълто-черните“ и съдията посочи „бялата точка“. Зад топката застана Мартин Камбуров, който с 201-ия си гол в елитния ни футбол даде нов аванс на своите.

Хубава комбинация между Пауло и Стивън отдясно позволи на първия да центрира добре към вратарското поле в 65-та минута. Бандаловски опита да изчисти там, но заби кълбото в собствената си врата. Срещата вървеше към голов хикс и подялба на точките между двата тима, когато подаване на влезлия като смяна за Берое Бригидо центрира опасно към полето на Ботев (Пд) 120 секунди преди изтичането на 90-те минути. Там Цонев бе оставен непокрит от защитата на Ботев (Пд) и отклони с глава за 3:2 във вратата на гостите, носейки трите точки на старозагорци.

В следващия кръг Ботев (Пд) отново ще трябва да осъществява визита в Стара Загора, когато на 18 април (сряда) е и двубоят с Верея на ст.”Трейс Арена”.

Началните минути на срещата бяха повече от спокойни, като двата тима най-вече опитаха да овладеят центъра. В 12-та минута Райнов отправи първия удар в мача по посока вратата на Чворович, но сърбинът улови.

В 18-та минута Димов отправи силен удар отдалеч, но топката прелетя в аут. 6 минути по-късно Минев измъкна Ботев (Пд) от гол. Топката бе центрирана в наказателното поле на “жълто-черните” отдясно. Там Еуженио овладя, финтира един противников играч и опита удар с десния крак. Минев обаче застана пред топката и изби в аут.

В 31-та минута Ндунгала получи отляво. Никой в “зелено” не успя да го спре и той напредна опасно до наказателното поле, преди да реши да стреля по диагонал. Перниш реагира сигурно и изби в корнер. В 37-та минута Ботев (Пд) бе на сантиметри от това да открие резултата! Жоао Пауло получи удобна топка от Ндунгала вдясно по атаката на “жълто-черните” и се озова сам срещу Перниш. Бразилецът заложи насилата, но топката мина покрай левия страничен стълб на вратата на домакините.

ГОООЛ Автогол на Димитър Пиргов в 43-та минута даде аванс на Берое – 1:0!

След двата пропуска на гостите пред вратата на Перниш, Берое успя да поведе в резултата. Аданович напредна отляво и пусна към Еуженио, който нахлуваше мощно в наказателното поле на своя противник. Португалецът стреля силно с левия крак, но рикошет в крака на Димитър Пиргов заблуди Чворович и прати топката в неговата врата.

Малко след началото на вторите 45 минути Ботев (Пд) изравни резултата.

ГОООЛ Стивън Петков отново вкара след влизане от пейката и в 53-та минута изравнява за Ботев (Пд) – 1:1!

Кой друг, ако не той! Само 6 минути след влизането си в играч “Златната резерва” Стивън Петков отново вдъхна магия в играта на своя тим. Центриране отдясно на Жоао Пауло качи топката на главата на Петков, който надигра Хаджиев и стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Перниш.

Минути след това Серкан спъна Леони в полето на Ботев (Пд) и съдията посочи “бялата точка”.

ГОООЛ Мартин Камбуров покачи за Берое в 61-та минута – 2:1!

Зад топката застана Камбуров, който със силен удар вляво излъга Чворович и даде нова преднина на Берое, с 201-ия си гол в българския футболен шампионат.

В 61-та минута “канарчетата” отново нямаха късмет, след като Балтанов стреля от дистанция, но в лявата греда зад Перниш.

ГОООЛ Иван Бандаловски от състава на Берое си вкара автогол в 65-та минута – 2:2!

Мачът влезе във вихрено темпо на размяна на попадения! Пауло и Стивън сътвориха скоростна комбинация отдясно, което позволи на кариоката да нахлуе в полето на “зелените”. Той пусна успоредно на голлинията към Ндунгала, но току пред него изскочи Бандаловски. Бранителят на домакините опита да изчисти над вратата, но за негово съжаление заби кълбото в собствената си врата.

ГОООЛ Борислав Цонев даде за трети път преднина на своя тим в срещата в 89-та минута – 3:2!

Берое отмъкна трите точки в последните секунди на срещата, след като Бригод центрира отдясно на главата на Цонев. Той бе оставен сам в полето на Ботев (Пд) и с хубав удар матира Чворович, носейки 3-те точки на своя тим.

Стартови състави на двата отбора:

Бероe: Душан Перни, Иван Иванов, Мартин Райнов (Карлос Охене 66′), Мартин Камбуров, Борислав Цонев, Иван Бандаловски, Марко Адамович (Серджиу Негрут 79′), Матеус Леони, Камен Хаджиев, Педро Еуженио, Милен Желев (Рубен Бригидо 66′)

12
Перниш
20
Леони
26
Хаджиев
6
Иванов
11
Бандаловски
10
Цонев
7
Райнов
16
Адамович
77
Еуженио
11
Камбуров
3
Желев

Резерви: Георги Аргилашки, Карлос Охене, Рубен Бригидо, Серджиу Негрут, Веселин Пенев, Антон Карачанаков

Старши треньор: Александър Томаш

Ботев (Пд): Иван Чворович, Йордан Минев, Димитър Пиргов, Пламен Димов, Лазар Марин (Филип Филипов 83′), Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Дуде Ндонгала, Тодор Неделев, Диого Кампос (Стивън Петков 46′), Жоао Паоло (Фелипе Бризола 75′)

99
Чворович
24
Марин
70
Димов
3
Пиргов
23
Минев
10
Серкан
17
Балтанов - к
29
Ндунгала
9
Кампос
8
Неделев
37
Пауло

Резерви: Даниел Кайзер, Юлиано Алваро, Фелипе Бризола, Радослав Терзиев, Стивън Петков, Mилко Георгиев, Филип Филипов

Старши треньор: Николай Киров

Главен съдия: Георги Давидов

Африкански колос посяга към Неделев

Африкански колос посяга към Неделев

Африкански колос посяга към Неделев

Африкански колос посяга към Неделев

Африкански колос посяга към Неделев

Видео: Диема, Снимка: Боян Ботев

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker