бетано най-добър сайт за слот игри
СпартакФутбол

Спартак удари Верея за едно полувреме и се доближи до 3-то място

Спартак победи с 3:1 Верея (Стара Загора) в дербито на 26-ия кръг на Югоизточната “В” група и почти отказа амбициозните гости от борбата за втория ешалон. На хлъзгавия терен и под ситния дъждец отборите изиграха две коренно различни полувремена, нулево първо и изпълнено с емоции второ.

Първата част бе много равностойна и почти нямаше интересни ситуации. Гостите разчитаха на постепенни разигравания, докато спартаклии разчитаха на дълги пасове и извеждащи подавания. Едва в края на полувремето Спартак създаде 2 добри положения. Първо в 43-ата минута, от около 20 метра, Юруков отправи топовен изстрел от воле, но нямаше късмета да уцели вратата. Минута след това Спартак получи правото да изпълни фаул, като зад топката застана К.Атанасов. Неговият удар буквално облиза страничния стълб на противниковата врата. Така завърши и първата част.

Втората част бе изключително богата на емоции, положения и голове. В тази част “гладиаторите” се хвърлиха да търсят победата стремглаво и натиснаха Верея още от самото начало. Още в 50-ата минута, след центриране на Парнаров, Читаков отправи удар с глава, който едва не оплете топката в мрежата. В 62-ата минута падна и първият гол в мача, негов автор бе К.Атанасов. Той засече с глава поредно центриране и матира гостуващият страж. Две минути след това Спартак нанесе втора рана на гостите, като поведе вече с 2:0. Куртов засече с глава едно центриране от ъглов удар на Ст.Димитров и направи преднината по-внушителна. В тези минути гостите сякаш не знаеха къде се намират и като потвърждение на това играч на Верея си изкара директен червен картон в 66-ата минута след удар без топка. Третият гол за “гладиаторите” се печеше. В 68-ата минута Байрев изведе Читаков с хубав далечен пас, той напредна към вратата, залъга вратаря и удари топката с външен фалц, но коженото кълбо не пожела да влезе във вратата – 100-процентов пропуск. И вместо Спартак вече да има класическа преднина, в 86-ата минута след гол с глава Верея се върна в мача за 2:1. Ентусиазмът на гостите обаче много бързо бе охладен когато в 87-мата минута Читаков направи един много хубав самостоятелен пробив, би във вратаря, който първоначално отби, но върналата се в краката на Читаков топка бе вкарана във вратата при добавката. Това сложи и точка на спора в този мач. Спартак взе една важна победа и вече дели 4-5 място с отбора на Несебър.

Спартак: Янкулов, Парнаров, Куртов, Кумбаров (80-Кордов), К.Атанасов, Харлов, Д.Колев, Байрев (88-Саръев), Ст.Димитров, Юруков (77-Ем.Иванов) и Читаков

В междинния кръг на 23 април от 17 ч. Спартак отново е домакин, този път отбора посреща Загорец (Нова Загора).

spartakpd.info

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker