СпартакФутбол

Спартак (Пд) – разруха и задкулисни игри!

Какво се случва със Спартак (Пловдив)? Никой не може да отговори на този въпрос. Настоящето и бъдещето на шампиона на България за 1963 година са обвити в пълна мистерия и дори запалянковците под тепетата не знаят какво точно става и ще става. Към момента “гладиаторите” продължават да нямат отбор, като няма развитие около мълвата, че такъв може да започне да се състезава в окръжните дивизии.

Стадион “Тодор Диев” пък продължава да тъне в разруха, a няколкото детски и юношески групи, които тренират там, поддържат илюзията, че симпатичният клуб е все още жив. Жив е, но на нещо като изкуствено дишане. Като снежец се стопи пролетният слух, че бизнесмен от областта на хазарта може да тръгне да финансира “гладиаторите”. Нищо такова не стана и дали Спартак ще има мъжки тим, остава тотална загадка.

Някои пловдивчани твърдят, че всичко се върти около стадиона в “Кючук Париж”, към който имало големи интереси. Интереси, сянката на които стигала чак до политическите етажи. Според местни наблюдатели преди година някой тихомълком е принудил шефовете на Спартак да се откажат от Трета лига и очевидно на “гладиаторите” се пречело. Някои смятат, че отборът би могъл да се издържа в по-долните нива на футбола само от наеми при взета концесия заради близостта с автогарата и ЖП гарата.

Запознати отбелязват още, че различни ръководства на клуба опитват да вземат стадион “Тодор Диев” от над 15 години, но все неуспешно. Дали наистина някой пречи и дали спортното съоръжение в “Кичука” е обект на задкулисни игри, никой не може да каже категорично. А междувременно изстрадалите фенове на Спартак продължават да чакат добри дни за своя любим тим. Надеждата умира последна.

Един славен футболен клуб се разпадна – или как Държавата абдикира от пловдивския спорт!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker