Ботев ПловдивФутбол

Разконцентриран Ботев отстъпи на Дунав в контрола

Отборът на Ботев (Пд) загуби с минималното 0:1 гостуването си на Дунав (Русе) в контролна среща. Единственото попадение в срещата отбеляза Мирослав Будинов в 34-та минута на двубоя.

В 14-та минута на двубоя играта бе спряна в памет на легендата на световния футбол Йохан Кройф, който снощи почина на 68 години.

Иначе старши треньорът на “канарчетата” Николай Костов заложи на всички налични футболист в този двубой. В игра се появиха излекуваните от травми Тодор Неделeв и Даниел Златков, които записа по едно полувремена своята сметка.

Иначе двубоят започна равностойно, като и двата тима опитаха да успокоят играта в своя полза. Едва в 30-та минута Лъчо Балтанов отправи опасен удар от фаул, който премина малко над вратата на домакините.

ГОООЛ Дунав откри резултата в 34-та минута на двубоя. Мирослав Будинов се възпoлзва от грешка в защитата на Ботев (Пд) и отблизо преодоля Голас за 1:0.

В края на първата част “канарчетата” имаха възможността да изравнят, но шансът не бе на тяхна страна. След комбинация между Милев и Нелсън топката стигна до Васев, който финтира играч на Дунав и стреля от границата на наказателното поле,. Коженото кълбо обаче се оказа твърде непокорно и  премина покрай страничния стълб.

В началото на втората част Ботев (Пд) опита да се върне в мача. Мариян Огнянов отправи силен удар по посока вратата на Дунав, но и той нямаше късмет. В 66-та минута Борис Тютюков получи пас от Балтанов, след което излъга противников защитник и стреля. Вратарят на домакините обаче бе на мястото си и улови.

До края чистите положения липсваха, като и двата отбора се бяха концентрирали повече върху направата на смени и екпериментирането с нови футболисти, отколкото насочили мисъл към победата в двубоя.

Следващата седмица Ботев (Пд) гостува на четирикратния шампион на България Лудогорец в среща от 27-я кръг в “А” група.

Стартови състави на двата отбора:

Ботев (Пд): Голас (Мартин Димитров 46′), Игор Ощипко (Лазар Марин 46′), Филипов, Христов, Старокин (Даниел Златков 46), Лъчезар Балтанов, Васев (Рахави Кифуети 57′), Серкан Юсеин, Огнянов (Борис Тютюков 57′), Нелсън (Тодор Неделев 46′), Милев (Емил Камберов 60′)

Дунав: Антонов, Парнаров, Ковачев, Милчев,Атанасов, Читаков, Раденцов, Колев, Огнянов,  Чакъров, Будинов

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на EfbetРегистрирай се сега от ТУК >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker