Анализи и коментариБотев ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

По оста Ботев – Локо! Росен Андонов се нареди до Императора и Принца на Пловдив…

Днес 23-годишният вратар Росен Андонов парафира договор с отбора на Локомотив (Пд).

Нищо странно, ще кажете, в период на трансфери. За пловдивската спортна общественост обаче има един детайл, който носи лек смут.

Кариерата на Андонов е белязана от престой във вечния “черно-бял” враг Ботев (Пд). Макар да взима участие само в един мач (при това за Купата на България), той се подготвя с тима между 2012г. и 2014г.

Разбира се, това не е първият подобен случай. Последният такъв трансфер бе през лятото на 2016г., когато крилото Крум Стоянов премина на “Коматево” след почти двегодишен предтой на “Лаута”.

С екипа на “канарчетата” бързоногият бургазлия спечели две купи и стигна до третия квалификационен кръг на Лига Европа през миналия сезон, а преди седмица подписа договор с белоруския гранд Динамо Минск.

Разбира се, вратарят Андонов не преминава директно от единия в другия клуб, но “жълто-черното” му минало му позволява да влезе в статистика на играчите, обличали фланелките и на двата пловдивски гиганта – а те са над 30.

Сред футболистите с визитки и в двата пловдивски тима са още звезда Мартин Камбуров (1998-9г. и 2001г.), който е юноша на Ботдв (Пд) и има два престоя на ст.“Христо Ботев“, а през тази година напусна Локомотов (Пд) с повече от 140 гола за “черно-белите”.

Други такива играчи са Тодор Тимонов – Лимона, който направи име в Ботев (Пд) е началото на века, но през сезон 2012-2013г. премина на „Лаута“, Дани Кики, макар и в школата на Ботев 2002, Георги Стефанов (2011г.), Петър Атанасов и др.

Една от най-големите легенди от далечното минало за тима на “канарчетата” Атанас Пашев също към края на своята кариера (1995-1997г.) играе за Локомотив (Пд) в 37 мача.

Покойният вече Аян Садъков също сменя клубната принадлежност, когато през 1994г. преминава от Локомотив (Пд) в Ботев (Пд). С екипа на „канарчетата“ отбелязва 2 гола в 20 срещи.

Костадин Видолов е друго голямо име, оставило отпечатък и в двата големи пловдивски клуба. През 1993-а година Видолов преминава от Ботев (Пд) в Локомотив (Пд).

Вратарят Васко Василев сменя Ботев (Пд) и преминава в кръвния враг през 1993г., докато култовият страж Лилчо Арсов облича за 17 срещи фланелката на Локомотив (Пд) през пролетта на сезон 1997/98г.

Списъкът не е изчерпан и може да се допълва непрекъснато!

Редица привърженци на ”черно-белите” едва ли ще останат доволни от трансфера, тъй като още след първите спекулации за пристигането на Андонов на “Лаута”, множество запалянковци обявиха, че той не трябва да облича фланелката на техния тима, заради пристрастията си към градския съперник.

TribunaPlovdiv.bg

Локомотив подписа с нов вратар

Подобни

11 Коментара

  1. Едва ли на някой му пука, че ще му спрете достъпа до сайта?

    Проблема е, че тенденциозните статии, които публикувате про едни (жълтата сган) и в ущърб на други (Локомотив), както и фаворизирането на едните и дискредитирането на другите е меко казано некоректно!
    Да, това е ваше право, като частна медия, но тук става въпрос, за обществени институции чрез които обиждате огромен брой хора и насаждате неверни интерпретации!
    Защо нито веднъж не написахте нещо, например за Херо, който беше треньор на Локомотив дълго време, а днес кариерата му е доста сериозна,успехите му също
    Защо, след като не пропускате да напишете нещо, за всеки футболист, треньор или друг служител, който е бил дори закратко при жълтурите, не го правите и за Локомотив?

    Ето, например един Любослав Пенев доскоро води Валенсия….а днес е кандидат за президент на БФС. Ами някой от вас знае ли, че Чичовото завърши славната си кариера именно в Локомотив Пловдив?…

    Това са само примери, които споменавам, защото ако тези хора бяха свързани със селяните на Делян Пеевски, моментално щяха да цъфнат материалчета в тази насока! Примери, колкото щеш!

    Така не се привличат читатели, а се гонят! Така не се печели рейтинг, а точно обратното!
    Всички Делянови сайтчета сипят розови статии, за комунистическия клуб от Коматево, който в същност в цялата си история съществува чрез подаяния и нечии слугинаж!

    Ами поне вие, където Цецо поне е Локомотивец се постарайте да спечелите другата половина от града!
    Или и там сте се навъдили повечето жълти мастии?
    Или така е по-лесно?
    Може и да е по-лесно, но не е достойно, а именно достойнството и истиността, са за предпочитане, защото другото ни залива отвсякъде!
    Хайде, трийте и със здраве! Но това не е решението!

    1. Здравейте,

      Радваме се, че следите сайта ни изкъсо, но за жалост не го правите обективно, защото щяхте да забележите, че при нас нещата се пишат напълно безпристрастно, както за Локомотив така и за Ботев. Също щяхте да забележите, че имаме подобен материал за Любослав Пенев – https://www.tribunaplovdiv.bg/локомотив-пд-е-п…ият-пристан-в-зн/

      Също, оставаме напълно отворени да комуникираме с вас през социалните мрежи, където нещата няма да са анонимни както тук.

      Това е последният ни отговор към вас. Очакваме следващия ви контакт с нас да бъде през нашия Фейсбук профил.

    2. Колега, локомотивец съм, редовен читател съм на Трибуната и това което казваш не е така и няма как да се съглася с теб. До момента четях само какво пишше, но може сред момчетата да има и ботевисти,но нека не забравяме интервютата им за Серджо, анализите им за Илиан Илиев, за които бяха единствените които се застъпиха зад него, за хората от портала,които ръководството искаше да изгони (май още не ги е изгонило и то сигурно благодарение на шума които вдигнаха те и ние във форума), за Даксон и за всички други материали. Ако ти виждаш във всичко интриги, значи си болен защитник на Крушарски,защото точно това което пишат в последно време е напълно правилно и обективно!Отбора ни върви към разпад, а ти си розовите очила още.Свали ги и ще прогледнеш, че не са ни виновни само жълтурите. Ако не го вярваш, отвори ни и форума :)

  2. Я сега жълтия кретен написал статията да каже конкретно, кой от тези тримата е дошъл директно “по оста ботев-Локо”???
    Единствения, който го е правил през последните 30 години е Крум Стоянов, но по оста Локо-ботев!
    Споменатите тук след ботев са минали през 3-4-5 клуба, докато дойдат в Локомотив!
    Пак жалки, жълтурски статийки!

  3. Дани Младенов, който Белия много искаше отдавна и беле предвсрително обявен, за сигурен нов в Коматево, вече е играч на Етър!
    Само няма да пишете лошо за клуба на Декян, че ще ви спрат субсидиите::::))))

    1. Опитите ви да провокирате и да променяте общественото мнение чрез коментари в нашата медия няма да продължават дълго.

      Според нашите правила, всички такива опити ще бъдат преустановени и си запазваме правото да трием коментари на потребители като вас. За последен път оставяме всичките ви коментари по наша статия. Ако имате възражение, може да ни пишете на лично в нашата Фейсбук страница.

      Поздрави, екип на TribunaPlovdiv.bg!

      1. Ще се радваме да ни пишете на лично съобщение във Фейсбук страницата ни, за да можем да водим нормален диалог.

        Можем да си позволим да блокираме достъпа на всеки един наш читател, който се опитва да променя общественото мнение. На вас от 20 коментара, 18 са ви с такава цел.

        Пишете ни и с удоволствие ще ви покажем, че грешите!

        Хубав ден!

  4. Бил в ботив боли ме фара за пумашкия отбор той е юноша на Спартак а дали феновете ще го харесат времето ще покаже интригантско сайче

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker