Локомотив ПловдивФутбол

Пауло Серджо пред TribunaPlovdiv.bg: Не вярвах, че е възможно отново да играя футбол, огромно “Благодаря” на феновете!

След 9 тежки месеца извън терените, полузащитникът на Локомотив (Пд) Пауло Серджо се завърна в игра.

Португалецът изигра 45 минути при равенствово 0:0 срещу Нефтохимик на “Лаута” в срещата от 21-я кръг на Първа лига.

Той влезе с огромно желание и хъс, но се видя, че все още загнездилият се страх от предишната контузия и вътрешният инстинкт за самосъхранение в момента надделяват.

Малко след края на срещата Серджо се съгласи да говори пред репортер на TribunaPlovdiv.bg и да ни разкаже как се чувства в момента, по какъв начин е преминал възстановителният му период в Португалия и какви са впечатленията му от новия треньор Едуард Ераносян:

“Това бе най-трудният момент в моята кариера. Благодаря на Господ, че успях да го преодоля. Благодаря от сърце и на феновете на Локомотив (Пд), че всеки ден ми пишеха и ми даваха много сила и кураж. Благодаря и на своите приятели и семейство и също така на хората, които стояха до мен през тези 9 месеца. Не беше никак лесно особено в първите пет месеца. Тогава мислех, че е невъзможно да се върна на терена, но благодарение на Господ го постигнах”.

“Треньорът ще реши дали мога да играя пълни 90 минути. Той знае, че малко по-малко ще натрупам увереност и ще мога да помагам на отбора пълноценно. Аз също мисля, че е по-добре всичко да се случва постепенно, за да мога след това да играя пълноценни 90 минути”.

“Възстановяването ми протече изцяло в Португалия. Още от първия ден беше много трудно. Особено в първите три, когато не можех да се движа. Беше невъзможно да си свивам крака. Сега обаче се чувствам много добре. В Португалия беше трудно, тъй като ходех на физиотерапевт. 24 часа на ден трябваше да се грижа за своя крак. С лекарите и треньорите го раздвижвахме всяка сутрин и всяка вечер. Така беше през всички 9 месеца”.

“Ераносян е много добър треньор. Мисля, че може да помогне много на отбора да става все по-добър. С подкрепата на президента и на хората в клуба, аз успях да се върна отново в игра, след контузията”.

“Когато пристигнах след Нова година Едо първо говори с мен. Пожела да разбере как съм. Аз му казах, че ще дам всичко от себе си, за да се завърна в игра и да ставам все по-добър, за мога да помагам на отбора. Всички в клуба се отнасят добре с мен. Благодаря им за това”.

На въпрос дали Локомотив (Пд) е толкова добър, колко бе през миналата пролет, Серджо отговори: “Да, защо не. Напред сме в класирането. Срещу Нефтохимик не успяхме да спечелим, но виждам, че всички се борят минимум за класиране в Лига Европа. Всички се борят да се подобрят и ще бъде хубаво, ако отново успем да покажем играта от миналия сезон. Дори съм сигурен, че ще го постигнем”.

“Отново искам да благодаря на феновете за огромната подкрепа, която ми оказаха”.

Снимка: lokomotivpd.com

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker