бетано най-добър сайт за слот игри
АкадемикБаскетбол

Нова победа за Академик Бултекс 99

Отборът на Академик Бултекс 99 Пловдив изигра страхотен мач и победи Рилски спортист като гост със 78:74. Самоковци имаха аванс от 10 точки на полувремето, но пловдивчани успяха да направят обрат и да се поздравят с успех.

Така двата тима се изравниха във временното класиране на Националната баскетболна лига, като имат вече актив от 13 победи и 6 загуби.

Академик Бултекс 99 започна по-добре мача и след десет минути игра поведе с 16:18. Последва силна втора четвърт за самоковци, след която играчите на Людмил Хаджисотиров водеха с 38:28. Серия от 11-0 малко след началото на третата част позволи на гостите от Пловдив да се върнат в мача и след 30 минути таблото показваше равенство – 58-58.

Последната четвърт започна с размяна на кошове от страна на двата тима и нито един от тях не успяваше да вземе превес. В средата на частта обаче възпитаниците на треньора Асен Николов отново се активизираха и след серия от 10-5 успяха да дръпнат с 5 точки преднина.

Тя се запази до последната минута от двубоя, в която Дерек Райт успя да отбележи тройка и да свали изоставането на Рилецо до само 2 точки. Последва нова размяна на кошове, след която тимът от Самоков се опита да играе преса, но забрави за Никола Маравич, който бе в полето на домакините. Той получи топката, бе фаулиран и с това мачът на практика приключи, а пловдивчани спечелиха двубоя.

За Академик Маравич приключи с 25, Дурчев с 18, а Сашо Груев вкара 12.

В следващия кръг на НБЛ Академик Бултекс 99 ще гостува на Балкан, а Рилски спортист ще пътува за Плевен.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker