Извън БългарияПловдивчаниТенис

Нашето Цвете се бори мъжки, но увехна рано на Аустрелиан опън

Най.добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова загуби от световната номер 3 Агниешка Радванска с 1:2 сета /1:6, 6:4, 1:6/ и отпадна на старта на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Това бе десета победа за полякинята в 12-те срещи между двете.

На централния корт в Мелбърн – “Род Лейвър Арина” първата ни ракета при дамите загуби първия сет с 1:6 гейма, но спечели втория с 6:4 и изравни за 1:1 сета. В третия обаче полякинята не допусна колебания и спечели частта с 6:1 гейма.

Цвети започна обещаващо първия сет, като поведе с 1:0 гейма, но още в третия гейм допусна първи пробив и Агниешка Радванска поведе с 2:1, а впоследствие и с 3:1. При следващото си подаване, Пиронкова отново допусна пробив и изоставане до 1:5, а в края на сета, с трети пробив, световната номер 3 убедително взе първия сет с 6:1 гейма.

Изключително интересният втори сет приключи с успех за Цвети Пиронкова при 6:4. Първата ни ракета при дамите осъществи три пробива срещу Радванска. Пиронкова тръгна много по-уверено и агресивно в сета и поведе с 2:0. Последва изравняване за 2:2 и размяна на пробиви, но след 4:3, българката взе подаването си и дръпна с 5:3, което и отвори вратата за успех в сета.

Третият сет бе изцяло в полза на Агниешка Радванска, како Пиронкова успя да вземе само един гейм и то при подаване на съперничката.

Друга родна тенисистка Изабелла Шиникова подкрепяше Цвети от трибуните, както и гласовита българска агитка.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker