ВолейболДруги спортове

Марица изписа още една “тъжна” страница в европейския си летопис

Марица (Пловдив) отново не успя да запише първата българска победа в груповата фаза на женската Шампионска лига. Те отстъпиха като гости пред младия отбор на Визура (Рума) с 0:3 (23:25, 19:25, 14:25) в среща от петия кръг в Група С, продължила 83 минути пред около 1000 зрители. Сред тях имаше и немалко привърженици на Жълто-сините, пристигнали специално от България да ги подкрепят в този двубой.

Между двете технически прекъсвания на първия гейм Визура успя да натрупа четири точки аванс, който Марица съумя да заличи при 15:15. Така епилогът на тази част стана доста оспорван, но българският тим така и не успя да излезе напред, загубвайки гейма с минимална разлика – 23:25. Амплитудите във втората част бяха още по-големи. Капитанката Радосвета Тенева се включи много добре, но като цяло нападението на Марица не бе на висота. Жълто-сините поведоха с две точки на първото техническо прекъсване, но след това допуснаха изоставане с цели шест – 11:17. От линията за изпълнение на начален удар Нася Димитрова помогна с няколко отлични сервиса и намали разликата на само една точка – 17:18, но в края на гейма Визура отговори със силна серия и го спечели с убедителното 25:19. В третия гейм на терена имаше само един отбор. За съжаление това бяха домакините. Те не оставиха на маричанки никакви шансове за връщане в мача и ги разгромиха с 25:14.

Топреализатор на мача стана Сара Лозо с 14 точки за победителките, подкрепена с по 12 от Катарина Лазова и ветеранката Сладжана Ерич. Ерич получи почести след срещата, която бе последна домакинска за нея с фланелката на Визура преди трансфера и в италиански клуб. Никоя от волейболистките на Марица не успя да постигне двуцифрен точков актив. Радосвета Тенева и Десислава Николова бяха най-резултатни с по девет точки.

Марица твърдо се закотви на последното четвърто място в групата, без повече шансове да се изтласка от дъното. Вече с две победи в актива си, Визура запазва своите минимални шансове да се класира за четвъртфиналите. Водач е руският Динамо Казань (Казан) без загубен гейм в четири мача. Следва Хемик с три победи от четири срещи. В последния си мач Марица гостува на Динамо Казань в зала Санкт-Петербург на 27 февруари от 18:00 б.в.

Източник: volleymaritza.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker