Извън БългарияЛокомотив ПловдивФутбол

Легенда на Локомотив за Камбуров: Жалко, че счупи рекорда с екипа на Берое, а не с нашия

Легендата на Локомотив Пловдив и българския футбол Христо Бонев коментира пред “Тема Спорт” постижението на Мартин Камбуров. Срещу Верея миналия петък той вкара 2 гола и така стигна кота 200 по отношение на попаденията в елита. Лидер с 253 е Петър Жеков. През октомври Камбуров ще навърши 38 години.

“Жалко е, че достигна 200 гола с екипа на Берое! Жалко за нас, хората от Локомотив Пловдив. Но той заслужаваше да го направи. Аз го познавам много добре и като спортист, и като човек. Винаги си поставя високи цели и в много от случаите ги постига. С воля, характер и трудолюбие покорява върховете и не на последно място с много амбиция. Ние сме тренирали заедно с него. Преди няколко години биехме фаулове заедно и тогава му казах, че голмайстор като него няма от десетилетия насам и няма и да има скоро. Топката го обича и ходи при кадърните хора. Някой път тя сама отива при този, който я усеща и знае, че ще я вкара в мрежата. Това е интуиция. Малко по-лирично, като при любовта е, като с жените – нужен е подход и усет за тази работа”, каза Зума.

“Трудно ще стигне рекорда на Петър Жеков, но това, което постигна, е нещо велико. И за него, и за нас, локомотивци, и за всички, които живеем в това време. Истинско богатство е да гледаш такъв футболист. И без да се съобразявам с възрастта му, мога категорично да заявя, че заслужава да играе и в националния отбор. На първо време му пожелавам много здраве, да остане такъв, какъвто е бил досега и като характер, и като приятел. Да остане човек! Никога да не забравя откъде е тръгнал и да знае, че това, което постига, е благодарение не само на неговия талант, но и на Локомотив. Исках да завърши кариерата си на “Лаута” и да поеме ръководна длъжност, но ситуацията беше такава, че нямаше как да остане в Локомотив. Аз съм много доволен, че отиде в Берое.

Това е отбор, който заради ръководители, треньори и привърженици заслужава да има футболист като Камбуров и да играе в Европа, и аз ще се гордея, че благодарение и на Мартин Берое ще представя България по европейските терени, и съм убеден, че ще го направят още тази година”, завърши бившият треньор на Локо Пд и селекционер на националния отбор.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker