Локомотив ПловдивСъбитияФутбол

Колко смели ще се окажат мечтите на Локо (Пд) срещу европейското име “Лудогорец”?

Тази вечер (28.08) от 21:15ч. на стадиона в пловдивския парк “Лаута” отборът на Локомотив (Пд) ще приеме 5-кратния шампион на страната Лудогорец в среща от петия кръг на Първа лига.

През миналия сезон тимът, воден от Илиан Илиев, на два пъти успя да победи разградчани в Пловдив – победите бяха псотигнати с резултати 2:0 и 2:1, а разликата между тогава и сега е, че авторът на 2 от четирите гола – Емил Гъргоров вече не е част от състава на Локомотив (Пд).

Имат ли сили обаче да “смърфовете” да потретят подвига си днес срещу настоящия участник в груповата фаза на Шампионската лига?

Единствената победа за пловдивчани на този етап дойде срещу намиращия се на дъното Монтана – с 3:0 в Ловеч. Евентуален успех над Лудогорец тази вечер може да се яви идеалната отправна точка, която да се отрази положително върху самочувствието на тима.

Старши треньорът на Локомотив (Пд) Илиан Илиев няма да може да тазчита на контузения тунизиец Аймен Суда. Очаква се наставникът да заложи на Илко Пиргов под рамката на вратата.

В защита ще действат Пламен Крумов, Димитър Везалов, Кирил Котев Иван Горанов. Мартин Райнов и Ванчо Траянов по традиция ще оперират в средата на терена, а в ролята на плеймейкър ще бъде Дани Кики. Марчев и Бакалов ще започнат на двете крила, докато атаката ще бъде водена от Мартин Камбуров.

В същото време гостите този път няма да пестят сили и ще заложат на оптимален състав. Стоянов ще стартира на вратата, а пред него карето в отбрана ще е съставено от Натанаел, Пластун, Моци и Сисиньо. Марселиньо и Саша ще действат в средата на терена, а Лукоки и Мисиджан се очаква да оперират по двете крила.

Атаката ще води Джонатак Кафу, а зад гърба му ще действа Вандерсон.

В общата статистика от 14 изиграни срещи Локомотив (Пд) изостава драстично по показателя “победи” от своя съперник – 3 срещу 9 за Лудогорец, при 2 равенства.

На “Лаута” обаче балансът се променя. В 7 двубоя Под тепетата и двата отбора са си разменили по 3 победи, което само може да гарантира парещатата августовска вечер след няколко часа на ст.”Локомотив”.

Вероятни стартови състави на двата отбора:

Локомотив (Пд): Пиргов, Крумов, Котев, Везалов, Горанов, Райнов, Траянов, Кики, Марчев, Бакалов, Камбуров

Старши треньор: Илиан Илиев

Лудогорец: Стоянов, Натанаел, Пластун, Моци, Сисиньо, Саша, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан, Лукоки, Кафу

Старши треньор: Георги Дерменджиев

Главен съдия: Станислав Ставров

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker