Локомотив ПловдивФутбол

И все пак: Иван Иванов тръгва за Гърция, Локо го продава до утре

Локомотив ще осъществи втори голям трансфер в Панатинайкос след 28 години. Защитникът на черно-белите Иван Иванов почти сигурно ще премине в гранда от Атина. Последните детайли около сделката се очаква да бъдат уточнени най-късно утре. За привличането на Иванов е настоял лично старши треньорът на тима Андреа Страмачони, който бе последният успешен наставник на Интер.

Президентът на Локо Христо Крушарски е отказал първата оферта за бившия национал. Мотивите на Крушарски са били, че клубът е финансово осигурен и целта през идното първенство е класиране за Лига Европа. Това автоматично изключва продажба на водещ футболист като Иван Иванов. Освен това предложението от Атина далеч не е било като за защитник, играл с два отбора в Шампионската лига. Самият Иванов и особено мениджърите му обаче настояли той още сега да бъде продаден.

Ръководството на черно-белите е склонило за трансфер при подобрени условия. Главната причина за това е горчивият опит с вратаря Ясин Ел Харуби, който бе искан от турски тим през зимната пауза. Тогава Крушарски отказа, което се оказа пагубно за формата на тунизиеца. През пролетта представянето му бе далеч от това през есента.

Иван Иванов ще бъде вторият голям футболист на Локомотив, преминал в Панатинайкос. През 1988 година в гръцкия гранд бе продаден златното момче от Лаута Христо Колев. Заедно с него на “Апостолос Николаидис” отиде и Христо Бонев.

Панатинайкос изпусна в последния момент влака за участие в Шампионската лига. Детелините бяха само на гол от най-престижния клубен турнир в Европа. Срещу ПАОК в последния мач те завършиха 1:1 и ще играят в Лига Европа. Зелените ще стартират от третия предварителен кръг, който е през септември.

Дончо Донев, “Марица”

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker