бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

Иван Иванов започна със самочувствие на Лаута!

Въпреки огромния брой контузии, които е преживял Иван Иванов в своята кариера, при повторния си дебют с екипа на Локомотив (Пд) вчера (в контролата срещу Локомотив (ГО), завършила при резултат 1:1) той показа, че огромното му сърце ще заличи изпуснатите минути на терена.

Централният защитник изигра първите си пълни 90 минути от близо 18 месеца насам в късния следобед вчера. Изключително тежка контузия през 2014г. с екипа на Базел (скъсани кръстни връзки на коляното) го вади от терените за голям период от време. Това обаче явно не е попречило на качествата му и желанието за игра да надделеят и той отново да се появи на любимия зелен килим.

Турболентна кариера, нерви и негативни емоции съпътстваха живота на най-добрия български футболист за 2013г. у нас в последно време. Но това вече е в миналото. Едва ли ще се върне и затова нека гледаме напред. Нека наистина погледем какво стори юношата на Локомотив (Пд) при повторния си дебют за пловдивския тим.

IMG_3497

Принципно Иван е много висок футболист (1.82 м). Той може да се пребори за всяка топка в наказателното поле срещу почти всеки играч, защото габаритите му го позволяват. Срещу Локо (ГО) Русия нямаше ситуация в наказателното поле, в която да не е господар. Видимо за всички бе, че доброто му заставане и тренираният с години инстинкт за пласиране му позволяват да е там, където ще падне топката при поредното центриране. А гостите от Горна Оряховица наистина изсипаха много топки между вратаря и централните защитници на Локомотив (Пд) (при последната от тях дори вкараха, но вината не бе на Иванов, а на вратаря Кацарев, който излезе наубедително).

При по-голямата част от времето Иван покриваше своята зона без забележки. Разбира се, имаше и моменти, в който гостите стигаха до ситуации за гол, малко пред границата на наказателно поле, и стреляха без особени затруднения, но това е част от играта.

Въпреки че е е типиянит тежък централен бранител, той успя да застане добре при всички ситуации, в които противникът можеше да го надиграе ек на ек. Слагаше предпазливо крака, като по учебник. Самата му игра бе като по учебник. Подаваше на сигурно и изобщо не грешеше (на кого му трябва да се прави на герой).Опипваше терена, опипваше играта, нагласяше се според мача, за да може да се включи пълноценно в него и да помогне с каквото може.

IMG_3517

С подобен централен защитник Локомотив (Пд) може да се превърне в един от най-стабилните отбори в защита в родния футбол. Разбира се, той трябва да навлезе в нужния ритъм и да покаже на старши треньора, че наистина е готов за игра. Времето ще покаже кога Иванов ще дебютира в “А” група с екипа на “смърфовете”.  Факт обаче е, че Иванов има вродения усет към действията на терена и когато и да се включи, ще го направи по-най-добрия начин.

В мача снощи Иван показа една добра стабилност. Показа, че може да даде много на Локомотив (Пд) чрез своя талант.

Да, след всички тези думи все ще се намери някой, който да каже, че една незначителна контрола срещу втородивизионния Локо (ГО) изобщо не е мерило за класата на даден футболист. Особено за такъв, който претендира да играе на световно ниво. Ако трябва да сме честни, така е. Но в цялата ситуация има нещо друго.

Този мач бе по-скоро психологически тест за Иван. Той показа, че е боец и че иска да играе. Че футболът му е в кръвта и има желание да се бори за своето място под слънцето с топка в крака. Първата му среща от близо 18 месеца насам показа, че футболните школи у нас не раждат само безделни футболни кадри, които редовно се провалят при най-малкия проблем в техните кариери. Напротив – Иванов е пример за момче израснало в България, било под погледа на български треньори, пробило в чужбина и направило име. И когато всичко това се слее с една-две ужасяващи контузии, които те бутат настрани, именно тогава разбираш дали кадърът е голям боец или не.

За Иван Иванов не е от значение мястото, на което ще потегли към върха. Той бил дал всичко да е там, но би се борил със зъби и нокти да стигне дотам. Защото той снощи можеше да е в Лейрия и да спира набезите на звездите на Португалия с Националния отбор. Или пък да си стои вкъщи и отдавана да е забравил за футбола. Всъщност, няма как да знаем какво би станало, ако…

IMG_3509

Но съдбата му бе приготвила шанса да игра на Лаута за втори път и той се възползва. Грабна го и сега ще го стиска, докато не изплува в открити води.

Иван Иванов направи страхотен мач срещу Локо (ГО). Показа, че е голям футболист и че заслужава да му бъде помогнато да стигне до нивото, което го направи отново централният защитник, който спря отбора на Челси в Шампионската лига преди време.

Единственото, което можем да му пожелаем е да бъде здрав. Както се казва, другото го има!

Бюлент Мюмюнов/ TribunaPlovdiv.bg

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на EfbetРегистрирай се сега от ТУК >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker