Други спортовеПловдивчаниТенис

Какво бе това! Цветана Пиронкова ни разказа една от най-паметните тенис приказки в историята…

Пловдивчанката Цветана Пиронкова направи велик обрат срещу полякинята Агниешка Радванска, побеждавйки я с 2:1 сета в 1/8-финалната среща от турнира “Ролан Гарос” в Париж.

Мачът между двете започна в неделя, а дъждът сложи временно точка на спора при изглеждащия непреодолим аванс от 6:2, 3:0 в полза на полякинята.

След като в неделя двете се оттеглиха заради дъжда при резултат 6:2, 3:0 в полза на полякинята, едва днес двубоят се поднови, а на корта сякаш имаше само една тенисистка. За около половин час игра Пиронкова разби съперничката си и взе 6 поредни гейма, благодарение на които спечели сета с 6:3 и вкара двубоя в решителен трети сет.

В началото на третия сет дъждът отново прекъсна мача за 2 часа. Въпреки това обаче Пиронкова не загуби концентрация и съумя да напише една от най-паметните приказки в родната тенис история, а и не само.

За Пиронкова това е трети четвъртфинал на турнир от Големия шлем, след като има по един полуфинал и четвъртфинал на Уимбълдън

Снимка: Gong.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker