бетано най-добър сайт за слот игри
ВолейболМарица - жениСъбития

Днес е “финалният ден” за Марица

Денят на първия мач от големия финал в женската Национална волейболна лига дойде. В днешната сряда вечер на 21 март от 18:30 б.в. Марица (Пловдив) посреща Левски (София) за началото на последната битка за шампионската титла на България и ще гони първата от двете победи, необходими за приключване на серията със златен триумф.

Това всъщност ще бъде четвъртият пореден финал в първенството между тези два тима. В последните три издания Жълто-сините излязоха като победители – през 2015 година с 2:1 победи, през 2016 с 3:0 победи и през 2017 с 2:0 победи, а сега естествено тяхната цел е да извоюват и четвъртата си поредна титла. В последните години Марица и Левски са чести участници и във финала за Купа България. За последните седем издания на турнира те са се срещнали в решаващата битка за трофея четири пъти. През 2016 година победител е Левски. През 2012, 2015, както и преди три месеца, на 23 декември 2017 година, пловдивчанки триумфираха с ценния приз.

Освен във финала за националната купа, през този сезон Жълто-сините и Сините се изправиха едни срещу други и в редовния сезон на НВЛ. И в двата случая момичетата на Иван Петков се поздравиха с успех с по 3:1 гейма – на 28 ноември у дома и на 10 февруари като гости. От последния мач между двата отбора насам, в щаба на Левски бе извършена необичайна рокада – помощник-треньорът Любка Дебърлиева стана старши, а старши треньорът Радослав Бакърджиев стана помощник.

Всъщност последната загуба на Марица в първенството на България се случи на 14 ноември 2015 година именно срещу отбора на Левски. Оттогава насам безгрешният ход на пловдивчанки в мачовете им от НВЛ им донесе 55 поредни победи (включително три служебни). Само през настоящия шампионат те имат вече 14 успеха от 14 изиграни срещи. Софиянки пък имат 12 победи от 16 изиграни мача.

След като стана първенец на редовния сезон, Марица прескочи четвъртфиналните плейофи, а на полуфиналите се наложи над Берое (Стара Загора) с 3:0 гейма в Пловдив и с 3:1 гейма в Стара Загора. Левски завърши редовния сезон като подгласник на шампионките, взе две чисти победи над Казанлък Волей (Казанлък) в четвъртфиналите, а в битката за място във финала победи ЦСКА (София) два пъти с по 3:1 гейма.

Съдии на срещата между Марица и Левски довечера ще бъдат Симеон Иванов от Дупница и Милан Тодоров от София.

Източник: volleymaritsa.com

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker