Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев се класира за 1/4 финалите за Купата на БФС при набор 99

Юношите на Ботев от набор 99 се класираха за 1/4 финалите за Купата на БФС след класическа победа с 3:0 над софийския Септември. “Канарчетата” бяха абсолютни господари на естествения терен в “Коматево” и вече очакват съперника си за следващата фаза, който ще стане ясен на жребия в сряда.

В 3-ата минута момчетата на Румен Байрев изпълниха ъглов удар, след който капитанът Димитър Калчев засече топката с глава, но тя мина покрай вратата. В 11-ата минута играч на гостите стреля от границата на наказателното поле, а топката премина встрани от гредата. 3 минути по-късно Пламен Упинов пусна към Здравко Жилов, който бе оставен непокрит и от 10 метра стреля, но право във вратаря.

В 21-ата минута Жилов бе намерен от Димитър Калчев, но отново пропусна от добра позиция. В 27-ата минута “канарчетата” поведоха. Пловдивчани изпълниха заучено свободен удар, при който Димитър Калчев навлезе в наказателното поле и стреля, топката се отклони от напречната греда и попадна в Рангел Костурски, а той с топовен шут я прати в мрежата за 1:0. 2 минути по-късно Костурски намери непокрития Мартин Татаров, но той стреля неточно с глава. В 34-ата минута двамата повториха упражнението, но ударът на нападателя отново бе неточен.

В началото на втората част “канарчетата” вдигнаха рязко оборотите и започнаха да редуват едно след друго головите положения пред вратата на гостите. В 41-ата минута Георги Павлов изпълни пряк свободен удар от 20 метра, а топката кацна на напречната греда и излезе в аут. 60 секунди по-късно Сонер Полат намери Мартин Татаров, а нападателят с глава прати топката в аут. След нови 60 секунди коженото кълбо отново срещна напречната греда, този път след удар на Милен Златков с глава. В 44-ата минута Сонер Полат стреля от границата на наказателното поле, а вратарят изби влизащата под гредата топка.

В 47-ата минута ботевистите направиха поредния си невероятен пропуск. Георги Павлов овладя топката около центъра на терена, навлезе в половината на Септември и стреля, вратарят изби, но коженото кълбо се озова в Милен Златков, който от няколко метра на празна врата прати топката отново в гредата. В 50-ата минута Здравко Жилов пробва удар от 20 метра, но в аут. В 55-ата минута натискът на ботевистите даде резултат и те удвоиха аванса си. Сонер Полат изпълни свободен удар, а от 5 метра Здравко Жилов прати топката във вратата за втори път. 5 минути “канарчетата” стигнаха до трети гол, а за него отново асистира Сонер Полат. Крилото напредна с топката по дясното крило и центрира към Мартин Татаров, който с летящ плонж направи резултата класически. Този гол обезмисли оставащите 20 минути, в които ботевистите продължиха да контролират топката, но нападаха по-рядко. В 70-ата минута Георги Павлов остана очи в очи със стража на гостите и стреля, но вратарят изби в корнер. В заключителните минути на срещата Здравко Жилов бе оставен непокрит от 8-9 метра и стреля, но право в стража на софиянци.

По този начин Ботев се класира за 1/4 финалите, жребият за които е в сряда от 11:30ч. Мачовете са на 12 ноември, като победителят отново ще се определи в една среща.

Източник: academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker