Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев (Пд) U17 с ударен старт на прелетния дял в Елитната

Ботев разгроми с 4:0 Черно море в мач от първия пролетен кръг на U17. Двубоят се игра на естествен терен №1 в “Коматево”, а “жълто-черните” се представиха на много високо ниво и заслужено се поздравиха с убедителния успех. Преди началото на сблъсъка варненци заемаха третата позиция само на четири точки от върха, докато “канарчетата” бяха шести. Любопитен факт е, че срещата от първия полусезон завърши със същия резултат, но в полза на “зелено-белите”.

Наставникът на пловдивчани Стефан Стоянов имаше куп проблеми преди началото на битката с “моряците”, като не можеше да разчита на нито едно от новите си попълнения. За капак участие в двубоя не взе и Крис Добрев, който все още не е възстановен от травмата получена в националния отбор. Още във втората минута “канарчетата” сътвориха две сериозни положения пред вратата на Черно море, но след серия от рикошети гостите се справиха. В 9-ата минута Благовест Данчев пробва удар, топката се отклони от защитник и попадна в Слави Шопов, който обаче стреля много неточно.

В 13-ата минута Мартин Минчев падна в наказателното поле на Ботев и гостите имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважени. В 16-ата минута Иван Василев пробва удар от 15 метра, но право във вратаря, който спаси. В 18-ата минута центриране отдясно бе засечено с глава от нападател в “зелено-бяло”, а кълбото мина над вратата на Стелиан Ангелов. Последва сериозен натиск на пловдивчани, който се изрази в трайно владение на топката и игра пред наказателното поле на “моряците”.

В 23-ата минута Димитър Тонев завърши продължителна атака с удар от 10 метра, но покрай целта. Отговорът на варненци дойде в 26-ата минута, когато Мартин Минчев стреля от около 20 метра, а шутът попадна в ръцете на вратаря. Последната добра ситуация за първата част бе в 38-ата минута, когато Димитър Тонев се озова сам срещу вратаря на Черно море, но си пое лошо топката и не успя да завърши атаката с удар.

През втората част момчетата на Стефан Стоянов изнесоха истинска лекция на своите гости, като не им оставиха никакъв шанс. Още в 5-ата минута след почивката резултатът бе открит, след като “канарчетата” изпълниха перфектно заучен корнер, а Димитър Аврамов с глава прати топката във вратата за 1:0. В 50-ата минута авансът на “канарчетата” бе удвоен. Иван Василев се отскубна от защитата на Черно море и пусна към Димитър Тонев, който с удар от 10 метра простреля вратаря за 2:0.

Секунди по-късно гостите можеха да върнат едно попадение, но удар на Мартин Минчев бе блокиран от вратаря. В 54-ата минута Станислав Шопов намери Петър Караангелов в наказателното поле, халфът овладя и пусна кълбото покрай вратаря, а защитник от голлинията предотврати третия гол. В 63-ата минута защитата на “моряците” рухна за трети път, а автор на гола отново бе Димитър Тонев. Иван Василев пробва удар от границата на наказателното поле, вратарят се намеси неубедително и Тонев от близка дистанция покачи на 3:0.

В 74-ата минута роденият във Варна Даниел Иванов се разходи между защитата на съгражданите си и бе съборен в наказателното поле, а главният съдия посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби именно Иванов, който с удар в обратния ъгъл оформи крайното 4:0.

Източник: botevplovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker