Ботев ПловдивСъбитияФутбол

Белия няма да пипа нищо по схемата, Бризола пак остава “извън пътя”

Старши треньорът на Ботев (Пд) Николай Киров вече е наясно със своя състав за първия плейофен мач от Топ “6” на шампионата на Първа лига. В събота (31 март) “канарчетата” гостуват на ЦСКА-София в 20:00ч. на ст.”Българска армия”.

Според предварителните прогнози Белия ще заложи на вече изпитаната схема 4-2-3-1 с тримата бразилци – Кампос, Густаво и Жоао Пауло в атака.

Жоао Пауло е човекът “под пара” за Ботев (Пд) с 4-те си гола в 4-те си мача за “жълто-черния” тим след завръщането си от Лудогорец.

Контузените от последните дни – вратарят Иван Чворович и халфът Серкан Юсеин, вече са на линия и ще могат да вземат участие в срещата. Тодор Неделев също се завърна в групата на тима след двата мача за Националния отбор на страната, в които взе участие – срещу Босна и Херцеговина (0:1) и Казахстан (1:2).

Защитната формация на тима може да придобие различен облик единствено при смяна на някой от централните защитници. По време на първите мачове от пролетта, поради различни причини, Киров смени на няколко пъти двойката в отборана – Димов/Терзиев, Терзиев/Пиргов, Пиргов/Терзиев.

За двубоя с “армейците” се очаква вече понатрупалият повечко минути с “жълто-черните”, след идването си през зимата, Димитър Пиргов да застане до Пламен Димов. По бекове ще действат Минев (ляв) и Филипов (десен). Тук също може да се търси промяна, тъй като в последните два мача от първата минута стартираше Лазар Марин на левия фланг, докато Минев се прехвърляше отдясно. В битките от Топ “6” обаче натрупалият опит в Кипър в последните 18 месеца Филипов ще трябва да докаже, че има място в схемата на Киров.

Капитанът Балтанов и звездата Неделев са безспорни в схемата на Белия.

Кариоката Фелипе Бризола явно ще бъде големият губещ от правилото за трима чужденци извън ЕС. Той ще остане извън групата за 4-ти пореден мач. Според информация на TribunaPlovdiv.bg халфът е искан от отбори в Украйна и САЩ, като е много вероятно той да напусне Пловдив през лятото. Самото желание на играча обаче е да остане в тима, с който спечели Купата и Суперкупата на България през 2017г.

В групата за мача с ЦСКА-София за пореден път се очаква да попадне диамантът в школата Крис Добрев (16год.).

Вероятен стартов състав:

99
Чворович
23
Минев
30
Пиргов
70
Димов
12
Филипов
10
Серкан
17
Балтанов - к
93
Густаво
9
Кампос
8
Неделев
39
Пауло

Срещата между ЦСКА-София и Ботев (Пд) ще можете да следите НА ЖИВО в сайта TribunaPlovdiv.bg!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker